Opening toeristisch seizoen Westerwolde

donderdag 22 maart 2018

Opening toeristisch seizoen Westerwolde

Op 1 april opent het toeristisch seizoen. Ook in Westerwolde, dat in de column Caspar Loopt in De Volkskrant is omschreven als ‘Het best bewaarde geheim van Nederland’. Tijdens het seizoen zijn er in de regio diverse activiteiten en evenementen voor jong en oud te bezoeken. Bij de 14 Tourist Info-punten van Promotie Westerwolde in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde staan de vrijwilligers de bezoekers met veel plezier te woord en maken hen graag wegwijs in de omgeving.

Magazine Westerwolde

Dit jaar komt de organisatie van Promotie Westerwolde met een magazine over Westerwolde. Het magazine vervangt de compacte Toeristische Gids Westerwolde. Evenals in de gids staan ook in het magazine de activiteiten, de accommodaties en de eet- en drinkgelegenheden vermeld. Daarnaast is er veel te lezen over de rijke historie van Westerwolde. Kortom, alles wat je over Westerwolde moet weten is in het magazine te vinden.

slide

Gratis fiets-, wandel en kanoroutes

Voor fiets- en wandelliefhebbers zijn er ook dit jaar fiets- en wandelroutes beschikbaar op basis van het zogenaamde knooppuntennetwerk. Op de kaart staan korte en lange routes door het afwisselende Westerwoldse landschap en langs de vele attracties. De kaart met fiets- en wandelroutes is gratis af te halen bij een van de Tourist Info-punten. Tevens zijn op de website www.westerwolde.groningen.nl MTB-routes te vinden die onderdeel uitmaken van een netwerk van 200 kilometer aan mountainbike routes in Westerwolde. Het langste netwerk van mountainbike routes in Nederland.

Westerwolde biedt ook veel vaarplezier. Voor kanovaarders zijn er mooie routes uitgestippeld over de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa. Dichterbij de natuur kan bijna niet.

Evenementenkalender Westerwolde

In het toeristische seizoen is er in Westerwolde veel te zien en te beleven. Een overzicht van alle evenementen in de regio is te vinden op de website www.westerwolde.groningen.nl. Bij de Tourist Info-punten is de kalender gratis verkrijgbaar.

Tourist Info Westerwolde

Tourist Info Westerwolde is onderdeel van de Stichting Promotie Westerwolde (SPW), dat tot doel heeft het promoten van toerisme en recreatie in Westerwolde binnen de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde. Hierdoor is het mogelijk om toeristen uitgebreid te voorzien van informatie over het gebied Westerwolde. De organisatie bestaat voornamelijk uit enthousiaste vrijwilligers verdeelt over 14 kantoren en agentschappen in de twee gemeenten.  

Deel deze pagina