WANDELEN DOOR DE PRONKJUWELEN VAN GRONINGEN

woensdag 18 april 2018

Wandel in totaal 250 km, door 55 Groningse dorpen en bewonder zo'n 150 Pronkjewail posten in een tijd van 5.5 maand. Ga alleen op pad met een stempelkaart en een app en bezoek alle 'pronkjewails' van de provincie Groningen. Ga de uitdaging aan!

Wat is het Pronkjewailpad?

 

Het pronkjewailpad is een unieke en nieuwe ervaring en is sinds april 2018 geopend in de provincie Groningen. Het Pronkjewailpad maakt deel uit van een nieuw langeafstandspad, dat in samenwerking met vrijwel alle gemeenten in de provincie, Marketing Groningen, Routebureau Groningen en de provincie Groningen tot stand is gekomen. Het pad verbindt zo veel mogelijk ondernemers en bezienswaardigheden in de provincie. In totaal werken er zo'n 150 (toeristische, culturele en recreatieve) ondernemers aan samen door hun deuren te openen voor de wandelaars op donderdag t/m zondag. 


Het pad is een wandelavontuur van 250 kilometer door de provincie Groningen, waarbij je zelf kan kiezen hoeveel en welk gedeelte je loopt. Met een stempelkaart en een app loop je de route en bezoek je alle pronkjuwelen. Deze verzilver je op de zogenaamde Pronkjewailkaart. Degene die alle stempels heeft binnengehaald wordt uitgenodigd voor het spectaculaire slotevenement in de Camino Groningen in november. Tijdens dit laatste evenement lopen alle wandelaars nog een laatste tocht naar en door de stad Groningen voor een huldiging in de Martinikerk. 

Praktische informatie

Het Pronkjewailpad is geopend van 12 april t/m 31 oktober 2018 en de inschrijfkosten voor dit seizoen bedraagt 38 euro. 

Meer informatie over onder andere de mogelijkheid tot inschrijving vindt je hier op de website van het Pronkjewailpad.

Deel deze pagina