Westerwolde Cittaslow

Westerwolde is Cittaslow

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Sinds juni 2014 mag de gemeente Westerwolde zich Cittaslow noemen.

In april 2018 heeft Stichting Promotie Westerwolde zich als supporter van Cittaslow mogen aansluiten. De stichting zet zich actief in om de kwaliteit van leven in Westerwolde te bevorderen. Dit wordt gedaan door de waarden van Cittaslow positief uit te dragen. Het gebied Westerwolde, maar ook de mensen en de dieren worden met respect behandeld. Daarnaast wil de stichting in samenwerking met lokale ondernemers zich inzetten voor de economie en nieuwe ontwikkelingen.

 

Cittaslow filpjes

De miniserie bestaat uit zes filmpjes die ieder een kernwaarde van de Cittaslow filosofie behandelen en hoe Westerwolde daar invulling aan geeft. De filmpjes zijn gemaakt met en door JayBee Film, inwoners, supporters, ondernemers en andere partijen uit Westerwolde.

Streekproducten Westerwolde

Welkom bij Stichting Keurmerk Streekproduct Westerwolde

 

Stichting Keurmerk Streekproduct Westerwolde voorziet - als onafhankelijke organisatie - Westerwoldse producten, diensten en kunst van een keurmerk.

Het kwaliteitsoordeel dat hiermee wordt afgegeven, wordt bevestigd d.m.v. een certificaat dat door de stichting wordt uitgereikt aan de producent. Alleen dit certificaat geeft producenten het recht om het keurmerk voor gecertificeerde producten te voeren en het keurmerklogo in hun productreclame op te nemen.

Keurmerk van het goede leven

De oorsprong van Cittaslow ligt in Orvieto (Italië). Cittaslow is een vereniging van 120 gemeenten die verspreid liggen over de hele wereld, van Australië tot Spanje en van Zuid-Korea tot Westerwolde! Westerwolde is de 6e gemeente in Nederland met een Cittaslow-keurmerk.

Aandacht voor het authentieke

In tijden waarin alles ‘snel’ moet gebeuren, in tijden van productie en haast, is Cittaslow op zoek gegaan naar "gemeenten waar mensen nog steeds nieuwsgierig zijn naar vroeger, gebieden rijk aan theaters, pleinen, cafés, restaurants en spirituele plekken, met een ongerept landschap en innemende ambachtslieden, waar mensen de langzame tred van de seizoenen nog herkennen en authentieke producten, smaak, gezondheid en spontane gewoontes eerbiedigen”.

Een team van Cittaslow heeft Westerwolde bezocht en uitgebreid onder de loep genomen. Op 19 juni 2014 mochten de burgemeesters van Vlagtwedde en Bellingwedde uiteindelijk het keurmerk in ontvangst nemen.

Slakken on tour in Westerwolde

Nee, het is geen langzame fietstocht! maar wel een tour die de lezer heerlijk rustig laat genieten van interessante en bevlogen mensen, harde werkers, creatievelingen, kunstenaars, levensgenieters.

Zodra de slak bij hen is aangekomen, vertellen de supporters over hun onderneming of organisatie en hun binding met Cittaslow. 

Slak bij Tourist Info Vlagtwedde

Ontdek Cittaslow Westerwolde

In Cittaslow Westerwolde kunnen inwoners en bezoekers op een plezierige, gastvrije manier en op een menselijk tempo genieten.
De prachtige natuur, de grote afwisseling in landschappen verbonden door kleine gehuchten en de rijke historie maken van Westerwolde een waar ontdekgebied voor de liefhebber van het goede leven!

Een groot aantal ondernemers in de regio zijn inmiddels supporter van Cittaslow en dragen het gedachtegoed van Cittaslow actief uit in hun bedrijfsactiviteiten. Zij ontvangen u graag als gast en laten u met trots kennis maken met het landschap, ons cultuurhistorisch erfgoed, de plaatselijke tradities en de streekproducten. U komt ze vanzelf tegen tijdens uw verblijf in Westerwolde!

Supporters Cittaslow Westerwolde

Supportes van Cittaslow Westerwolde zijn belangrijke ambassadeurs. Samen zetten zij zich actief in om de kwaliteit van Westerwolde als woon- en leefgebied te verhogen, de identiteit van het gebied te versterken en het aantal bezoekers en daarmee ook de inkomsten voor het gebied te vergroten.

Supporters Cittaslow Westerwolde zijn: 

Deel deze pagina