Wandel, fiets of kano na elke bocht een nieuw landschap tegemoet

Westerwolde is een uniek gebied in Groningen. Je kijkt er je ogen uit. Heidevelden, oude bossen, verscholen vennen en moerassen, beekdalen en vriendelijke dorpen, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in Westerwolde. Hier kun je oneindig lang wandelen, fietsen en kanoën én er is ook nog eens van alles te beleven! Genieten met een grote G door Westerwolde

Wandelen of fietsen in Westerwolde is een ontdekkingsreis door een van de meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland. De 35 wandelroutes die door het landschap lopen, bieden wandelplezier voor jong en oud. Fietsers verkennen het eeuwenoude Westerwolde over de kronkelende fietspaden, terwijl de MTB'er de bossen induikt en de zandpaden over crosst. Westerwolde is er voor iedereen. Wedden dat je verstelt staat van wat je allemaal ziet!


Wandelen door de geschiedenis

Ontdek de Westerwoldse geschiedenis door met de benenwagen het gebied in te trekken. Bewandel een van de 35 wandelroutes, waarvan de afstanden variëren van 3 kilometer tot een wandeltocht van 80 kilometer. Welke route je ook kiest, het landschap is evenals de historie overal even fascinerend. 

Trek je stoute wandelschoenen aan en kom naar Westerwolde!

Eindeloos door de bossen crossen

Op fietse door Westerwolde! Met de wind in de haren over de hei, langs prachtige beekdalen via het bos naar sfeervolle dorpen. Genieten van de rust of juist broez'n op de MTB. Het veelzijdige natuurgebied telt lange en korte fietsroutes om op eigen tempo te ontdekken.

Stap op de pedalen en trap je een weg door Westerwolde!

 

De 'must do's' voor jong en oud

In Westerwolde hoef je je nooit te vervelen. Er is hier vertier voor jong en oud. De actievelingen kunnen hun energie kwijt, wie juist energie wil opnemen duikt de prachtige natuur in en ontdekkingsreizigers kunnen volop historie en cultuur snuiven. Je raakt nooit uitgekeken op dit veelzijdige gebied!

Pak de agenda bij de hand en kom Westerwolde ontdekken!


Beleef de magie van Westerwolde

Westerwolde doet je betoveren. Ze neemt je mee terug in de tijd (Magisch Samhain en Middeleeuws Ter Apel). Ze laat je tot rust komen in de prachtige, stille natuur (Westerwolde Wandelweekend). Ze geeft je de ruimte om te ontdekken en beleven (Westerwolde Rijgt). Westerwolde weet je te raken om je vervolgens niet meer los te laten.