Wandelen in Westerwolde

Kom wandelen in hét wandelgebied van het noorden!

Het charmante Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Schitterde natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen. Binnen enkele kilometers maak je een reis van de ijstijd tot het heden. Dat maakt Westerwolde één van de rijkste gebieden van Nederland. Niet voor niets is Westerwolde Nationaal Cultuurhistorisch Landschap en hét wandelgebied van het noorden. De vrijwilligers van Stichting Wandelen in Westerwolde kennen het gebied op hun duimpje en stelden maar liefst 35 wandelroutes voor u samen!

Lees hieronder meer over de wandelmogelijkheden in Westerwolde, Groningen.

Wandelen op uw eigen manier...

Het wandelen in Groningen, Westerwolde, doet u helemaal op uw eigen manier; met een app, routekaartje, volg de gekleurde paaltjesroutes, kies een van vele de wandelroutes hieronder of haal een wandelroute op bij een van de kantoren van Tourist Info Westerwolde. 

Wandelen met Stichting Wandelen in Westerwolde

Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 35 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 3 tot 16 kilometer. Ze leiden u langs de meest bijzondere plekjes en laten u kennismaken met de verrassende natuur en de landschappen van Westerwolde.  

Direct naar de 35 wandelroutes van Wandelen in Westerwolde.

Westerwolde Wandelweekend

Ontdek bijzondere natuurgebieden, prachtige landschappen, historische dorpen, oude essen en meer. Kom Westerwolde ontdekken tijdens het Westerwolde Wandelweekend, elk jaar het 4e weekend van juni. Lees meer over het Westerwolde Wandelweekend.

Deel deze pagina