Heel veel wandelroutes in Westerwolde

Onbeperkt wandelen in Westerwolde

Westerwolde is niet voor niets hét wandelgebied van het Noorden. Al komt u een maand, dan kunt u nog iedere dag een andere wandelroute lopen. Kiest u een van de 37 wandelroutes van Stichting Wandelen in Westerwolde of wellicht gaat u 'struinen' door Wedde, een historische wandeling maken in Oudeschans of loopt u een van de lange afstand wandelroutes?

Wandelen in de bossen van Westerwolde, Groningen

Er zijn diverse wandelingen door prachtige natuurgebieden. In de bossen zijn wandelingen van 2,5 tot 7 kilometer aangegeven met markeringen door Staatsbosbeheer. Ook worden er regelmatig wandelingen aangeboden door Het Groninger Landschap.

Lange-Afstand-Wandelpaden Westerwolde, Groningen

Het Westerwoldepad (80 km) loopt van Ter Apel naar Wedderbergen v.v.

Het Noaberpad LAW 10(415 km) start in Nieuweschans en loopt langs de Duitse grens. In Ter Apel verlaat het pad Westerwolde en vervolgt zijn weg naar het Duitse Emmerich.

Het Hannekemaaierspad (94 km) loopt van het Duitse Neurhede naar Bakkeveen en komt bij Bourtange Westerwolde binnen.

En nog veel meer bijzondere wandelingen!

Bij de kantoren van Tourist Info Westerwolde zijn nog veel meer boeiende en verrassende wandelingen te verkrijgen.

  • De architectuurroute langs prachtige oude en nieuwe monumenten in Ter Apel.
  • De historische wandeling over de vestingwallen van Oudeschans.
  • De kunstwandeling door Stadskanaal laat je genieten van prachtige kunstwerken.

Kom gerust eens langs voor informatie, onze medewerkers helpen u graag!

Verhalenroute Wedde

Wedde heeft een eigen verhalenroute van 8,5 kilometer. De wandelroute leidt u door een afwisselend landschap en langs mooie locaties met bijzondere verhalen. Verhalen over heksenverbrandingen, wolvenjachten, het kasteel, een bereisd herbergier, de drostenbank en meer. Eeuwenlange beleefbare historie,  binnen wandelafstand én in een fraai decor van natuur, landschap en cultuurhistorie.

Wilt u de route lopen? Download dan de app “Routes Groningen”. Deze is gratis verkrijgbaar in de app store. Met deze app wordt uw smartphone een routegids. Op een kaartje ziet u de te volgen route en de verhalen worden op de aangeven locaties voorgelezen.

De route als kaart met beschrijving kunt ook hier (PDF) bekijken, of ophalen bij de verschillende TIP-kantoren in Westerwolde en recreatiebedrijven in de omgeving van Wedde.

Ommetjes door het bekenlandschap

De Aa-Ommetjes zijn vier rondwandelingen van 3 à 4 kilometer lang rond Veele, Wessinghuizen en Höfte. Wandel door het oude mozaïeklandschap van Westerwolde. Hier stromen beken zoals Ruiten Aa, Mussel Aa en Westerwoldse Aa, die door de eeuwen heen het landschap hebben gevormd. Bekijk hier de routes.

Deel deze pagina