Wandel deze zomer in Westerwolde

De zomer van 2019 staat bij Westerwolde in het teken van Walking Westerwolde! Wandelen door Westerwolde is een prachtige beleving, want achter elke bocht wordt je weer verrast door het schitterende landschap. In regio Westerwolde hebben we tal van wandelroutes in verschillende lengtes. Wat dacht je van een heerlijk dagje wandelen uit één van de 35 routes die we voor je hebben uitgestippeld? Maar ben jij meer van van het lange afstand wandelen? Ook dan hebben we een paar verschillende routes voor je in petto, zoals het Westerwoldepad (80 kilometer) of het Groninger Borgenpad met een totale lengte van maar liefst 240 kilometer. Westerwolde heeft het allemaal! Kom en ontdek deze zomer tijdens Walking Westerwolde de schitterende natuur en supermooie wandelroutes in de regio.
Westerwoldepad


Wandel het Westerwoldepad

Beleef het Westerwoldepad. Een lange afstand wandeling van maar liefst 80 kilometer! Ontdek het prachtige Westerwolde al lopend van Ter Apel naar Wedderbergen. Geniet tijdens het wandelen van de riviertjes de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa. Deze vormen samen het Westerwoldepad. 

Meer over het Westerwoldepad

Molen in Vriescheloo

Wandel van dorp naar dorp

In Westerwolde vind je een aantal zeer sfeervolle dorpjes, zoals Bellingwolde, Vlagtwedde, Wedde of Sellingen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal vestigingsdorpen te vinden, zoals Oudeschans en Bourtange. Het is echt schitterend mooi om te bezoeken en doorheen te wandelen. 

Elk dorp heeft zo z'n eigen bezienswaardigheden. Zo heeft Ter Apel het Middeleeuws Herenklooster en is Bourtange een knus vestingstadje. Maar ook oude monumentale panden vind je in Westerwolde, zoals kerken, molens  en burchten. 

Op deze pagina vind je een overzicht van alle dorpen. Op elke pagina van een dorp vind je de bezienswaardigheden terug per dorp. Wat zou jij graag willen zien? Zoek je favoriete plekjes en wandel er doorheen. 

Ontdek alle dorpen

Deel deze pagina