37 Wandelroutes in Westerwolde

37 wandelroutes van de Stichting Wandelen in Westerwolde

Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 37 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 3 tot 16 kilometer. Een aantal routes is ook wel te combineren tot een langere route.  Ze leiden u langs de meest bijzondere plekjes en laten u kennismaken met de verrassende natuur en de landschappen van Westerwolde. Bekijk hieronder de 37 wandelroutes door Westerwolde!

Bettie en Jan Bruins:

'Wil even een pluimpje geven voor de wandelroutes. Hebben nu 8 van de 37 gedaan. De rest volgt nog. Heel duidelijk aangegeven op de route beschrijving. Dank jullie wel.'

 • Onze vrijwilliger Harry Zuur heeft van de meeste routes een gpx bestand gemaakt, zodat u de wandelingen ook kunt maken met een GPS apparaat of met een smartphone.
   
 • De wandelingen gaan vaak door natuurgebieden waar geen voorzieningen zijn en waar niet regelmatig wordt gemaaid. Goede kleding en schoeisel is daarom aan te raden. Ook komt het voor dat er werkzaamheden worden verricht in het veld waardoor soms een andere route moet worden gekozen. 
   
 • Mocht u vooraf informatie willen over een route dan mag u Stichting Wandelen in Westerwolde ook altijd e-mailen via info@wandeleninwesterwolde.nl
   
 • Ook stellen we het zeer op prijs wanneer u ons doorgeeft wanneer iets niet meer klopt in de beschrijving of op de kaart. 
   
 • Soms zijn er wijzigingen van tijdelijke of permanente aard, waarvan het van belang is dat u er van op de hoogte bent voordat u met de wandeling begint. De wijzigingen vindt u hier 
   
 • Hoog gras en brandnetels
  Ons bereiken berichten dat sommige van onze wandelroutes af en toe minder goed te lopen zijn. Op de meeste routes wordt maar een of twee keer per jaar gemaaid. Het is altijd raadzaam om je kleding aan te passen aan de terreinomstandigheden. Wij hebben als Wandelen in Westerwolde de routes uitgezet en ze worden regelmatig gecontroleerd door onze vrijwilligers, maar voor het maaien zijn we echter afhankelijk van de terreinbeheerders zoals Waterschap, Natuurmonumenten en particuliere terreineigenaren.

De startpunten van al onze 37 routes

Meer info over Stichting Wandelen in Westerwolde?


Deel deze pagina