35 Wandelroutes in Westerwolde

35 wandelroutes van de Stichting Wandelen in Westerwolde

Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 35 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 3 tot 16 kilometer. Een aantal routes is ook wel te combineren tot een langere route.  Ze leiden u langs de meest bijzondere plekjes en laten u kennismaken met de verrassende natuur en de landschappen van Westerwolde. Bekijk hieronder de 35 wandelroutes door Westerwolde!

Over de wandelroutes

 • Stichting Wandelen in Westerwolde biedt u 35 wandelroutes aan met routebeschrijvingen, routekaarten (u kunt alle routekaarten en routebeschrijvingen uitprinten). Ook treft u in de routebeschrijvingen beknopte algemene informatie aan over geschiedenis en flora en fauna van de betreffende route. Waar nodig zijn op diverse routes  geel-witte stickerplaatjes op paaltjes geplaatst.
   

 • Onze vrijwilliger Harry Zuur heeft van de meeste routes een gpx bestand gemaakt, zodat u de wandelingen ook kunt maken met een GPS apparaat of met een smartphone.
   
 • De wandelingen gaan vaak door natuurgebieden waar geen voorzieningen zijn en waar niet regelmatig wordt gemaaid. Goede kleding en schoeisel is daarom aan te raden. Ook komt het voor dat er werkzaamheden worden verricht in het veld waardoor soms een andere route moet worden gekozen. 
   
 • Mocht u vooraf informatie willen over een route dan mag u Stichting Wandelen in Westerwolde ook altijd e-mailen via info@wandeleninwesterwolde.nl
   
 • Ook stellen we het zeer op prijs wanneer u ons doorgeeft wanneer iets niet meer klopt in de beschrijving of op de kaart. 
   
 • Soms zijn er wijzigingen van tijdelijke of permanente aard, waarvan het van belang is dat u er van op de hoogte bent voordat u met de wandeling begint.
  Deze wijzigingen vindt u hier 
   
 • Hoog gras en brandnetels
  Ons bereiken berichten dat sommige van onze wandelroutes op dit ogenblik minder goed te lopen zijn. Door de combinatie van regen en zon van de afgelopen weken zijn het gras en de brandnetels snel gegroeid. Op de meeste routes wordt maar een of twee keer per jaar gemaaid en dan is het in ieder geval niet aan te raden om nu in een korte broek te gaan wandelen. Het is altijd raadzaam om je kleding aan te passen aan de terreinomstandigheden. Wij hebben als Wandelen in Westerwolde de routes uitgezet en ze worden regelmatig gecontroleerd door onze vrijwilligers, maar voor het maaien zijn we echter afhankelijk van de terreinbeheerders zoals Waterschap, Natuurmonumenten en particuliere terreineigenaren.

  Rabobank Clubkas Campagne


  Vanaf 9 februari tot en met 28 februari 2019 kunt u, als u lid bent van de Rabobank Zuid en Oost Groningen uw stem uitbrengen op de Stichting Wandelen in Westerwolde. Uw stem telt mee in de financiële bijdrage die de Rabobank ons dit jaar toekent. We zouden het heel erg op prijs stellen, wanneer u de Stichting Wandelen in Westerwolde dit jaar uw stem geeft. Alvast bedankt voor uw stem! Leden van de Rabobank krijgen het stemformulier thuisgestuurd. De link om te stemmen: https://www.clubkascampagne.nl/zog/clubkascampagne

   

Meer info over Stichting Wandelen in Westerwolde?

Twitter Stichting Wandelen in Westerwolde


Deel deze pagina