Vakantie met hond

Vakantie met hond in Westerwolde

Uw hond mee op vakantie? Dat kan in Westerwolde! Samen met uw hond heerlijk wandelen door een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken.

Losloopgebied voor honden in Westerwolde

In de meeste natuurgebieden in Westerwolde van Staatsbosbeheer is uw hond welkom, mits aangeleid. Kijk voor een actueel overzicht op de website van Staatsbosbeheer.

In onderstaande losloopgebieden mag uw hond loslopen:

 

Sellingerbossen

Jipsingboertangerweg 35, 9551 TN, Sellingen

Horeca: Ja
Zwemwater: Ja

De Sellingerbossen, in het zuidoosten van Groningen, zijn onderdeel van natuurgebied Westerwolde (2300 ha). De Sellingerbossen bestaan afwisselend uit loof- en naaldbos met een paar vennetjes en zelfs wat heide. Doordeweeks mogen honden in een groot en duidelijk aangegeven gebied (tussen de Jipsingboertangerweg en de Zevenmeersveenweg) loslopen. Dit maakt deze bossen bij uitstek geschikt voor een lange, rustige natuurwandeling. In het weekend moeten de honden hier wel aan de lijn.

Parkeren kan op de parkeerplaats naast de camping aan de Jipsingboertangerweg (direct aan het losloopgebied) of Theeschenkerij De Noordmee aan de Denneweg (eerste deel is aanlijngebied). Vanaf de Jipsingboertangerweg start een wandelroute van ongeveer 4,5 km waar honden het hele stuk los mogen lopen.

Engbert Drenthbos / Westerwolde

Meidoornweg, 9699 SK, Vriescheloo

Horeca: Nee
Zwemwater: Nee

Het Engbert Drenthbos (onderdeel van natuurgebied Westerwolde) ligt in het onderste puntje van Groningen, tegen de grens met Duitsland. Honden mogen hier het hele jaar los in het bosgebied tussen de Industrieweg en de Pastorielaan. Ook in de bossen langs de Bisschopsweg mogen honden los. 

De natuur is hier prachtig en je hebt het gevoel dat je in Drenthe loopt. Als je alle paadjes neemt, is het losloopgebied net groot genoeg voor een wandeling van een uur. De bossen worden omringt door akkers en weilanden, dus ook langs de randen kan je hond los.

Parkeren kan (gratis) op de Meidoornweg (hou je hond hier nog even aan de lijn). Aan de overkant van de Industrieweg wandel je tussen de huizen door zo het losloopgebied in.

Leuke activiteiten tijdens uw vakantie met hond

Wat dacht u van een GPS-weekend met uw hond? Een korte GPS-cursus en daarna direct de geleerde kennis in praktijk brengen door een GPS speurtocht of een Dogeocatch door Westerwolde met uw hond?

Kanoën met hond

Heeft u al eens gekanood met uw hond? Nee? Kom dan een activiteitendag meedoen of misschien wel het Grunnegs Peddelweekend ervaren. Een weekend waarin een paar heerlijke wandelingen afgewisseld worden met een schitterende kanotocht.

Iets avontuurlijker ingesteld? Kom dan voor het bootcampweekend. Samen met uw hond de Ruiten Aa afzakken. De sluisjes en hoogteverschillen overbruggen we door de kano de kant op te trekken, een lekker stukje over het land te sjouwen en vervolgens weer te water te laten. Voor de echte avonturiers dus.

Meer lezen over deze leuke activiteiten tijdens uw vakantie met hond.

Deel deze pagina