Varen en kanoën in Westerwolde

Varen in Groningen

In Groningen is de laatste jaren veel werk besteed aan het netwerk van vaarroutes. Pleziervaarders kunnen nu vanuit Overijssel, Drenthe en Overijssel nog makkelijker genieten van al het moois dat Westerwolde te bieden heeft. Ook kanovaarders ontdekken Westerwolde middels de kanalen, rivieren en beken die door de charmante regio lopen. Heeft u zelf geen boot maar wilt u ook Westerwolde vanaf het water ontdekken? Lees dan hieronder meer over rondvaartboten en huurboten in de regio.

Varen van Duitsland, Drenthe en Overijssel naar Groningen

Vanaf juni 2013 kunnen vaarrecreanten gebruik maken van de nieuwe vaarverbinding tussen het Drentse Erica en het Groningse Ter Apel. Daardoor is er een nieuwe mogelijkheid om vanuit Groningen naar Drenthe en Overijssel te varen en andersom. De mogelijkheden om een rondgaande toertocht te maken in Noord-Nederland en Noord-Duitsland zijn hiermee fors uitgebreid. De aanleg van deze nieuwe vaarverbinding is uitgevoerd door de provincie Drenthe, met financiële steun van onder anderen de provincie Groningen. 

Download folder veenvaart nl def webversie (3).pdf

Even weg van de drukte of gewoon even wat anders? Westerwolde is de perfecte locatie!

Westerwolde outdoor biedt een variatie van outdoor activiteiten aan om u verblijf in Westerwolde zo leuk mogelijk te maken. Zo kunt u bij Westerwolde outdoor bijvoorbeeld de rivier de Ruiten A verkennen per kano of vlot. Uniek bij Westerwolde Outdoor is de bevertocht! Een geweldig mooie kano tocht die door het verblijf adres van een paar bevers kruist.
http://westerwoldeoutdoor.nl/ 

Wandel, fiets en kano arrangement

“Fiets via een prachtige route vanaf Camping Wedderbergen richting Smeerling, en geniet van een kopje koffie met gebak tijdens de gezellige tussenstop bij Zaal12 in Vlagtwedde.

Eenmaal in Smeerling aangekomen wordt de fiets verruild voor een kano (of mooie wandelroute) om vervolgens in eigen tempo weer terug te keren richting Wedderbergen.

Deze activiteit is dagelijks, maar uitsluitend op aanvraag te boeken en ideaal voor families en (vrienden-)groepen! Duur activiteit: 10.00 - 15.00. Kosten: 25,- p.p. incl fiets- en kanoverhuur, wandelroutes, koffie met gebak en lunchpakket.

 Neem voor meer info en boekingen contact op met Margriet van Gasterij Natuurlijk Smeerling: 0599-312611. ”

Van turfvaart naar toervaart

Op 2 mei 2008 is de nieuwe vaarverbinding van het Zuidlaardermeer naar Bareveld officieel geopend. Een sfeervolle vaarroute. Deze route vormt de verbinding tussen het Zuidlaardermeer met het toervaartnet in Oost-Groningen.

Meer informatie:  www.varen.groningen.nl

'Knoal Vaarrroute'

De route zelf behoeft geen beschrijving, het Stadkanaal loopt, in een bijna rechte lijn, van noord naar zuid. Wel beschrijft de ‘Knoal vaarroute’ de diverse bezienswaardigheden langs het kanaal van Bareveld tot Munnekemoer. Het brengt in een notendop de boeiende geschiedenis van het veenkoloniaal gebied, het kanaal en de aangrenzende plaatsen in beeld.

De ‘Knoal vaarroute’ is gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info Kantoren in Ter Apel en Stadskanaal en bij VVV Veendam en door op onderstaande afbeelding te klikken (download).

Uniek dagje uit: Beleef Westerwolde met de kano en de fiets

Kleine (vanaf 2 personen) en grote groepen kunnen ook gebruik maken van een uniek arrangement; Beleef Westerwolde met de kano en de fiets. De kano- en fietstrajecten voeren u langs en door prachtige natuurgebieden.

Met beheerders van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zijn speciaal afspraken gemaakt zodat u kunt kanoën over het riviertje De Ruiten Aa, wat in een beschermd natuurgebied ligt.

Aan de hand van zogenaamde knooppuntfietsroutes kunt zelf u route bepalen door Westerwolde. U kunt natuurlijk ook een fietsroute mee krijgen.

Reisverhaal 'Varen in Groningen'

Dit reisverhaal ontving Tourist Info Westerwolde in juli 2014 van Corry van er Ploeg en Cor Laan uit Utrecht. Onderweg naar Berlijn moeten zij via Noord-Nederland varen met hun 24 meter lange oude beurtschip "Luxe Motor 'IJsseltroom' " 

Download Reisverhaal Varen in Westerwolde, Groningen.pdf

Meer vestigingen

Jachthaven Veendiep

Jachthaven Veendiep
jachthavens
Nabij Veendiepsbrug

Bellingwolde
0597 537 100

Vestingboerderij De Sikkepit

Vestingboerderij De Sikkepit
kano en roeibotenverhuur
Bisschopsweg 15
9545 PK
Bourtange
0599 354 748

Jachthaven Spoordok Musselkanaal

Jachthaven Spoordok Musselkanaal
jachthavens
Havenkade 11B BY
9581 AZ
Musselkanaal
0599 631 576

Johann's Outdoor

Johann's Outdoor
kano en roeibotenverhuur
Blekslagebrugweg 1
9591 VA
Onstwedde
0599 454 826

Snikkevaart

Snikkevaart
rondvaart
Raadhuisplein 1
9501 SZ
Stadskanaal
599631631878604

Vakantiepark Emslandermeer

Vakantiepark Emslandermeer
kano en roeibotenverhuur
Laan van Westerwolde 15
9541 ZA
Vlagtwedde
0599 313 444

Haven Wedderveer

Haven Wedderveer
jachthavens
E. Mulderweg 5
9695 PH
Wedde
0597 561 717

Villapark Weddermeer / Peddel & Pedaal

Villapark Weddermeer / Peddel & Pedaal
bootverhuur
Paviljoenweg 2
9698 XX
Wedde
0597 561 576

Wedderveer

Wedderveer
jachthavens
Hoofdweg 2
9698 AE
Wedderveer
0597 537 100