Dagje uit met kinderen

Een dagje uit met kinderen in Westerwolde, Groningen

Een dagje uit met kinderen. Op avontuur. Samen iets nieuws ontdekken en beleven. Leren over de natuur, over de geschiedenis van Nederland, over stoomtreinen,  over roofvogels of over dino's! Is het wat minder weer? Ga dan lekker ravotten in een groot speelparadijs of zwemmen in een zwemparadijs. 

Wonderwereld

Beleef een fantasie- en dierenwereld voor jong en oud. De goedaardige reus Greurt en zijn vriendin Beppie heten je van harte welkom. Ga op ontdekking in de natuur en griezel, geniet en beleef! In het park worden vermaak en leren over de natuur met elkaar gecombineerd. Kinderen ontdekken spelenderwijs gekke dingen uit de natuur. In het park zijn ook veel roofvogels te bewonderen.

Voor meer info: www.wonderwereld.nl

Museumspoorlijn STAR

Met de trein reizen vinden kinderen vaak al een hele belevenis. Met een historische trein is dat natuurlijk helemaal bijzonder. De Museumspoorlijn STAR rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein en gerestaureerde dieseltreinen tussen Stadskanaal en Veendam  Met een lengte van 26 km is het de langste museumlijn van Nederland. 

Op de website van Museumspoorlijn STAR vind je informatie over de rijdagen, rijtijden en speciale evenementen zoals de Teddyberen-express: www.stadskanaalrail.nl 
Dienstregeling 2019


 

Activiteiten voor MuseumKids

Hoor de stilte in en om het Klooster en beleef een bijzonder avontuur.

Weet jij wat je met een ganzenveer kunt doen? Ken je Broeder Jacobus? Durf je over de donkere Kloosterzolder te lopen?

Lang geleden woonden en werkten er Kruisheren in Klooster Ter Apel. Hun leven stond in het teken van het geloof. Maar nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken. In de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers! Buiten in het Kloosterbos kun je fijn wandelen en zijn er grote bomen om je achter te verstoppen.

https://www.kloosterterapel.nl/nl/eenbezoekmetkinderen

De natuur in

Houden je kinderen van de natuur? Dan is een bezoek aan het Natuurinformatiecentrum in Sellingen of een wandeling langs de oevers van het riviertje de Ruiten Aa aan te raden. Het Valkennest in Bellingwolde is ook superleuk.
www.staatsbosbeheer.nl

Landgoed Tenaxx: De oertijd van je leven!

Loopt daar nou een dinosaurus tussen de bomen? Op Landgoed Tenaxx is van alles te beleven en te ontdekken!!

  • Dinopark Ga in het park op zoek naar 25 reusachtige dino’s en ontdek alles over de nieuwe dinosauriërsoort, de Tenaxxosaurus (afgekort T-naxx).
  • Ar­bo­re­tum De Han­gen­de Tui­nen  Het park omvat 30 ha natuur met waterpartijen. In het midden ligt een arboretum (bomenpark) met prachtige treurbomen.
  • Survivalrun De Sur­vi­val­run biedt spor­tief ple­zier voor jong en oud. Doe wel oude kle­ren aan of neem ex­tra kle­ding mee, want de tocht gaat langs mod­der en wa­ter! Er is een bui­ten­kraan aan­we­zig om vies ge­wor­den kle­ding, schoe­nen of laar­zen af te spoe­len.
  • Spelen en varen  Er zijn meer­de­re strand­jes waar kin­de­ren heer­lijk in het zand kun­nen spe­len. Strand­speel­goed is aan­we­zig. Er zijn roei­bootjes om mee te va­ren op de vijvers.

Meer info: http://www.landgoedtenax.nl/kinderen/

Wandelen met Ezeltjes!

Ontzettend populair onder gezinnen met jonge kinderen.
Maak een afspraak met de kleine ezelstal voor wandelingen van een halve/hele dag.
Ger’s Ezelstal
Dorpsstraat 14, 9699 PHVriescheloo
0597 53 26 58
www.gersezelstal.vpweb.nl

Kinderspeelparadijs Ballorig

Ballorig is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar in Stadskanaal. Je kunt klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel en veel meer. Voor de jongste kinderen is er een aparte speelruimte. Weer of geen weer, het is bij Ballorig altijd feest!
Meer info: www.ballorig.nl/stadskanaal

Kinderboerderijen en dierenweides

Bezoek ook eens een van de kinderboerderijen/dierenweides in Westerwolde

  • Hertenweide, Bellingwolde
  • De Sikkepit, Bourtange
  • Moerasplan, Mussel
  • Wonderwereld, Ter Apel
  • Ger´s Ezelstal, Vriescheloo

En hieronder nog veel meer leuke tips!