Sellingen

Sellingen

Sellingen is een esdorp en het heeft een voor deze dorpen kenmerkende brink. Het dorp ontstond in de Middeleeuwen.Het is een langgerekte plaats met dorpse huizen en mooie boerderijen, afgewisseld met winkeltjes, restaurants en terrassen.

Theater van de natuur

In Sellingen, langs de Ruiten Aa, staat een opvallende natuurkijkheuvel met daarop een kunstwerk gemaakt door beeldend kunstenaar Adriaan Nette. Dit kunstwerk heet "Theater van de Natuur". Het is een draaibaar kunstwerk. Door het kunstwerk te draaien kijkt u steeds vanuit een ander perspectief naar het landschap om u heen.

De traptreden zijn voorzien van gedichten, geschreven door bekende Nederlanders zoals Adriaan Morriën, Harry Muskee, Def P en nog vele anderen. 

Sellingerbeetse

De Sellingerbeetse is een gehucht ten westen van Sellingen.

In het gehucht staat het kerkje 'Opwaarts!', gebouwd in Amsterdamse school stijl in 1925 in opdracht van de Nederlandse Hervormde Kerk. Momenteel dient het als cultureel podium en is in gebruik voor exposities en bijeenkomsten.

Het natuurgebied het Sellingerveld grenst aan de Sellingerbeetse. In dat gebied liggen drie grote zandplassen die in de loop der jaren zijn ontstaan door zandwinning, lokaal bekend als de Beetser koeln (Beetserkuilen). Het water in de plassen heeft een ongekend blauwe kleur.

Zwembad

In Sellingen is een verwarmd openluchtzwembad 'De Barkhoorn'.

Kunstdorp Sellingen

Met de kunstroute met Pinksteren, het schildersfestival Montmartre in het tweede weekend van juli en de atelierroute De Beetse Ter Borg in het eerste weekend van augustus is Sellingen met recht hét kunstdorp van het Noorden!

Schildersfestival Montmartre

Elke tweede zaterdag van juli wordt in het hart van Sellingen, op en rond de Brink, Schildersfestival Montmartre gehouden. Tijdens dit culturele festival kunt u kennis maken met (amateur) kunst zoals driedimensionale-, schilder-, podiumkunst en straattheater. Er worden verschillende demonstraties en voorstellingen gegeven, u kunt diverse kunst bewonderen en kopen op de markt en op de veiling. De verschillende gezellige terrassen en de portrettekenaars maken de Franse sferen compleet.

Deel deze pagina