Brenda Hardijk | keramiek

Visueel creator

Brenda Hardijk (1963) is geboren in Tilburg. Ze noemt zichzelf
een “visueel creator”. Als kind was ze een dagdromer; tegenwoordig zou men dat misschien een “beelddenker” noemen. In haar vrijetijd stak ze al haar creativiteit in het maken van kleding.

Na de Schoeversopleiding heeft Brenda 15 jaar op kantoor gewerkt als secretaresse. Pas na haar verhuizing naar het Noorden, kwam ze in aanraking met het materiaal klei en kwam ze tot de ontdekking dat haar passie vooral lag bij het creëren van objecten. Vanaf die tijd heeft ze het medium klei niet meer losgelaten.
Het roer ging om en sindsdien is ze fulltime in haar atelier te vinden. Het daagt haar uit om gedachten om te zetten in drie- of tweedimensionale vormen, te spelen met structuren en kleur.

Brenda exposeert bij De Burcht in Wedde.

Serie Wings; steengoed geglazuurd met goudluster Serie Wings; steengoed geglazuurd met goudluster

Praktische informatie

Brenda Hardijk - van de Wouw
Noorderstraat 19
9611 AA SAPPEMEER
0629578888
info@bambeeldend.nl
bambeeldend.nl
Facebook: bambeeldend
 

Kweekpotjes ensemble; steengoed geglazuurd, gecombineerd met glas Kweekpotjes ensemble; steengoed geglazuurd, gecombineerd met glas

Opleiding en werkwijze

Haar kennis heeft ze opgedaan door gerichte cursussen, opleiding en workshops te volgen en ze blijft nieuwsgierig naar nieuwe materialen en bijbehorende technieken. Dit geeft mogelijkheden om haar grenzen steeds weer te verleggen.

Altijd op zoek naar contrasten/tegenstellingen. Eenvoudige vormen met bepaalde spanning, stoer en elegant, glad gecombineerd met ruw en vastgelegd tot een verstild moment. Daarmee hoopt ze de toeschouwer op een bepaalde manier te raken of even stil te laten staan.

De ontwerpen bestaan hoofdzakelijk uit keramiek, maar ook brons, aluminium, epoxy, glas en het medium encaustic kom je tegen in haar werken. In haar atelier blijft ze experimenteren met materialen en vormen.

“Vrouw in beweging” staat centraal in haar werken, maar ze geeft zichzelf ook andere thema’s/onderwerpen, waardoor weer verrassende vormen ontstaan.

Deel deze pagina