De Hongerige Wolf

De Hongerige Wolf

Op de plaats van deze tuin stond ooit een beroemd café, De Hongerige Wolf. Daaraan dankt deze tuin zijn naam.

De tuin heeft een intieme voortuin met veel, ook bijzondere, boomsoorten.
De achtertuin is een paar jaar geleden aangelegd en ontwikkelt zich mooi. Royaal van opzet met grote gazons en vier, twee aan twee, gespiegelde borders. Dit tuingedeelte ligt wat lager en vanaf het terras bij het tuinhuis heb je een mooi overzicht en wordt het symmetrische ontwerp goed zichtbaar.
Om de tuin ligt een gevarieerde windsingel. De tuin heeft van voor- tot najaar bloei van planten en bomen. 

Praktische informatieDe Hongerige Wolf
Jeanet en Piet van Leeuwen,
Wedderstraat 88
9698 TB Wedde

Geen website, maar u kunt de eigenaren mailen:
jwvlnn@hotmail.com
 

ARTISTIEK PROGRAMMA

Liesbeth Visser - Heesakkers

Liesbeth Visser Heesakkers (1954) woont en werkt in Zwolle. Na 4 jaar vrije academie te Nunspeet  vertrok ze naar Gouda (SBB) voor de 3 jarige opleiding keramische vorming.

Liesbeth werkt met klei en maakt veel verschillende vormen: dozen, schalen, bustes en mensfiguren en gestileerde bloemen/planten. Voor Westerwolde rijgt gaat ze groot uitpakken.  

Liesbeth: "Inspiratie zit in mijn hoofd en mijn handen, samen maken zij het werkstuk."

Josien Koch van der Wal

Josien Koch - van der Wal (kunstschilder) haalt haar inspiratie vooral uit de natuur. Olieverf en acryl zijn haar favoriete middelen om die inspiratie over te brengen op doek of paneel. Ze ziet het als een uitdaging om ook abstract en andere kunststromingen te combineren met haar eigen stijl en uitvoering.
Josien: "De prachtige planeet Aarde, waarop wij met de hele mensheid mogen wonen, heeft zoveel moois te bieden. De natuur en cultuur, het heelal en daarin mens en dier, en wat zij er van gemaakt hebben. Van die hele ontwikkeling zijn nog steeds sporen te vinden, van eeuwenlange beschaving, de interactie tussen dit alles…"

Voor Josien is de wereld een onuitputtelijke bron voor kleur, licht, sfeer, schoonheid, ontdekking, vernieuwing en dus voor creatie in alle mogelijke vormen.   
Josien: "Ik  hoop dat jullie iets hiervan herkennen in mijn schilderijen."

www.josienkochvanderwal-schilderijen.exto.nl

Mary Kop

Kralenkunstenaar Mary Kop weet alles over rijgen. Ook over het restaureren van oude snoeren en het opnieuw gebruiken van oud goud. Daarnaast houdt ze zich bezig met aquarelleren. Over beide onderwerpen zal ze graag vertellen en adviseren. 

Deel deze pagina