De Hongerige Wolf

De Hongerige Wolf

Op de plaats van deze tuin stond ooit een beroemd café, De Hongerige Wolf. Daaraan dankt deze tuin zijn naam.

De tuin heeft een intieme voortuin met veel, ook bijzondere, boomsoorten.
De achtertuin is een paar jaar geleden aangelegd en ontwikkelt zich mooi. Royaal van opzet met grote gazons en vier, twee aan twee, gespiegelde borders. Dit tuingedeelte ligt wat lager en vanaf het terras bij het tuinhuis heb je een mooi overzicht en wordt het symmetrische ontwerp goed zichtbaar.
Om de tuin ligt een gevarieerde windsingel. De tuin heeft van voor- tot najaar bloei van planten en bomen. 

EXTRA ACTIVITEITEN

Evelien Storm, zang en gitaar.
Bij Evelien komen, zoals ze het zelf omschrijft, verschillende invloeden samen, wat resulteert in een mix van speelse ritmes, mythische verhalen, verstilde momenten van heimwee en meezingliedjes voor in de auto. Allemaal in een stijl die je, als je wilt, kunt omschrijven als een ‘cross-over’ tussen jazz, pop en Braziliaans.
Wanneer: Zondag 17 juni vanaf 14.00 uur

Praktische informatieDe Hongerige Wolf
Jeanet en Piet van Leeuwen,
Wedderstraat 88
9698 TB Wedde

Geen website, maar u kunt de eigenaren mailen:
jwvlnn@hotmail.com

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

Bereikbaarheid

Vorig jaar bleek dat deze tuin soms lastig te vinden was. De Wedderstraat is de parallelweg langs de N368, de tuin ligt op de hoek Ossedijk.

Vanaf de richting Wedde de Veelerweg inrijden (naast afrit N368), deze gaat over in de Wedderstraat.

Vanaf Vlagtwedde op de Venneweg de richting Wedderstraat 72 t/m 84 volgen, nr 86 en 88 kom je dan daarna tegen.
Dit bordje staat bij het viaduct waar de N368 over de Venneweg gaat.

ARTISTIEK PROGRAMMA

Henny Schaapman

Kunst en kunstbeleving speelt een belangrijke rol in het leven van Henny Schaapman. Haar visie is dat iedereen de kans moet krijgen om van kunst te genieten en met kunst in aanraking te komen. Daarom heeft zij Atelier de Verbeelding opgericht. Samen Leven, Samen Leren is het uitgangspunt binnen de ateliergroepen in het atelier.
Als je de keramische werken van Henny Schaapman ziet, springen de sprankelende kleuren en de prachtige combinatie van materialen direct in het oog. 
Zij laat zich in haar werk inspireren door het leven om haar heen. Niet het zichtbare, maar vooral datgene dat erachter verborgen ligt trekt haar belangstelling en wil zij in haar werk naar voren laten komen.
Tijdens het proces laat Henny zich niet beperken door materiaal of formaat. Vaak gebruikt ze klei in combinatie met staal, maar experimenteert daarnaast met andere materialen en dat levert verrassende kunstobjecten op.

Ton van Sprang

Ton van Sprang is autodidact beeldhouwer en zijn uitdaging ligt in het creëren van iets wat er nog niet is. Hij werkt bij voorkeur met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Daarbij kiest hij voor de hardere varianten: eikenhout, marmer, Belgisch hardsteen of graniet, met soms een uitstapje naar een zachtere steensoort als albast.

Zijn werk is figuratief en abstract. De vorm van het ruwe materiaal is vaak al leidend voor het te scheppen object. Na het uitwerken op papier, en zo nodig het boetseren van mogelijke verschillende vormen, ontstaat het ontwerp. Ton heeft een passie voor het verbeelden van dans en beweging. Daarbij laat hij details verdwijnen en maakt hij lijnen langer, waardoor een abstract rustig beeld ontstaat, waarbij de kijker dan weer zijn fantasie kan gebruiken.
www.sprangkelend.nl

Hans van Roggen

Hans van Roggen transformeert roestvrij staal van ruw metaal tot een beeld of ornament met fijne details dat kracht en emotie uitstraalt. Wanneer het rvs de gewenste vorm en uitstraling heeft, wordt het vaak afgewerkt met een ander materiaal, zoals hout, glas of een steensoort. Dat geeft het kunstwerk meer dynamiek. Hans werkt graag in opdracht. Een emotionele of bijzondere gebeurtenis kan een reden zijn om  speciaals te laten maken. Hans laat zich inspireren door het verhaal en probeert elementen terug te laten komen in een uniek kunstwerk. Elk kunstwerk is exclusief, handgemaakt en van zeer hoogwaardige kwaliteit.
> uniek-art.nl

Mary Kop

Verbeeldend kunstenaar Mary Kop is gespecialiseerd in het restaureren van oude kralensnoeren en het omsmelten van oud goud tot nieuwe sieraden. Ook beheerst ze de oude techniek van het parels knopen. Daarnaast houdt ze zich bezig met aquarelleren. Over beide onderwerpen zal ze graag vertellen en adviseren. 

Deel deze pagina