Kip en Ko Keramiek

Kunstenaarscollectief door vriendschap, garantie voor mooie creaties...


Achter Kip en Ko Keramiek gaan twee vriendinnen schuil, namelijk Geke Oosterveld-Kopinga (1947) en Wia Evers-Haan (1960). Geke en Wia wonen in Delfzijl. Ruim tien jaar geleden zijn ze samen begonnen met het volgen van cursussen keramiek op het IVAK, Centrum voor Kunst en Cultuur in Delfzijl. Daar kregen ze les van Bart Vogel en Jos Boerjan. Na een aantal jaren hebben de vriendinnen een eigen oven aangeschaft en zijn samen verder gegaan als Kip en Ko. Deze naam is afgeleid van hun meisjesnamen. 
Geke en Wia bieden hun werk te koop aan op kunstmarkten, maar ze exposeren ook regelmatig. Zoals in het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl, in het museum in Appingedam, op Texel en bij de Sociale VerzekeringsBank in Groningen. En nu dus ook bij Westerwolde rijgt!

Kip en Ko exposeert bij Dieverdoatsie in Bourtange.

Praktische informatie


Geke Oosterveld en Wia Evers
p/a Lipsker 7  
9934 LL Delfzijl
0596 627252 | 06 44020185

wia-evers@ziggo.nl
kipenko-keramiek.nl
Facebook: Kip en Ko keramiek

Geke Oosterveld en Wia Evers Geke Oosterveld en Wia Evers

Werkwijze

Eén dag in de week werken de kunstenaars in de garage bij Wia. De voorkeur gaat uit naar het maken van schalen, vazen, potten en objecten. Er wordt geen gebruik gemaakt van een draaischijf, maar elk voorwerp wordt met de hand opgebouwd, soms gebruikmakend van drukmallen.

Deel deze pagina