Gasterij Natuurlijk Smeerling

Gasterij Natuurlijk Smeerling

Smeerling is een buurtschap, een essenzweemdorp, van Onstwedde. Nu een beschermd dorpsgezicht in een prachtig natuurgebied. Centraal ligt Gasterij Natuurlijk Smeerling, een van onze 'bijzondere locaties'.

Rond de historische boerderij ligt een vriendelijk erf, decor voor mooie exposities. Maar ook voor een rustpunt tussen de tuinbezoeken is deze locatie aan te raden. 
Natuurmonumenten, eigenaar van de boerderij en beheerder van het gebied, gaat zorgen voor een bijzondere wilde bloemen plukweide.

 

Praktische informatie


Gasterij Natuurlijk Smeerling
Smeerling 15,
9591 TX Onstwedde
Margriet Nieuwenhuis / 0599-312611  
info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

Westerwolde rijgt FAIR


Op woensdag 20 juni wordt op deze locatie de Westerwolde rijgt FAIR gehouden. Ongeveer 50 standhouders bieden koopwaar aan binnen het kader van ons evenement: groen en kunstzinnig.
De markt is van 10.00 tot 17.00 uur
Toegang voor bezoekers gratis.

ARTISTIEK PROGRAMMA

Geert Schreuder

Expositie
In het voorgedeelte van de Gasterij, het Halmingh's Hoes, is de expositie van werk van Geert Schreuder.
Geert (1949) woont en werkt in Onstwedde en is allereerst schilder van het landschap rond zijn woonplek. Met dynamische toetsen, hevige kleuren en druipende verfstreken, geeft hij de elementen van het landschap weer, lage horizonten, wolkenluchten, licht, sfeer en stemming.
Soms plaatst hij menselijke figuren, dieren of bouwwerken in het landschap.
Geert studeerde in 1971 af aan de ABK Minerva te Groningen. Zijn schilderijen, in acryl- en olieverf, tonen steeds weer opnieuw hoe hij wordt geïnspireerd door zijn directe omgeving. Hij schildert niet alleen wat hij ziet, maar ook hoe het hem beweegt.

Willy Oosterveld


Willy Oosterveld maakt artistiek siersmeedwerk. Objecten van klein tot groot, van cadeaukunst tot een roestvrijstalen bank in de vorm van een eikenblad. Naast metalen verwerkt hij ook hout en veldkeien in zijn objecten.

Elk beeld vertelt een verhaal met herkenbaarheid in eenvoud. Met oog voor symboliek en detail krijgt het idee vorm in het hoofd van de kunstenaar. Met minimaal materiaalgebruik terug naar de basis: de kunst van het weglaten. Alle objecten kunnen tegen een stootje, zijn geschikt voor binnen en buiten, duurzaam geconserveerd met onder meer poedercoating.

locatie Westerwolde rijgt FAIR locatie Westerwolde rijgt FAIR

Deel deze pagina