(BL) Gasterij Natuurlijk Smeerling

Gasterij Natuurlijk Smeerling

Gasterij Natuurlijk Smeerling is één van de Bijzondere Locaties, die tijdens WWR tien dagen gratis toegankelijk zijn en speciaal voor WWR activiteiten of exposities organiseren.

Smeerling is een buurtschap, een essenzweemdorp, van Onstwedde. Nu een beschermd dorpsgezicht in een prachtig natuurgebied. Centraal ligt Gasterij Natuurlijk Smeerling, een van onze 'Bijzondere Locaties'.

Rond de historische boerderij ligt een vriendelijk erf, decor voor mooie exposities. Maar ook voor een rustpunt tussen de tuinbezoeken is deze locatie aan te raden. 
Natuurmonumenten, eigenaar van de boerderij en beheerder van het gebied, gaat zorgen voor een bijzondere wilde bloemen plukweide.

Westerwolde rijgt FAIR


Op woensdag 26 juni wordt op deze locatie de Westerwolde rijgt FAIR gehouden. Ongeveer 70 standhouders bieden koopwaar aan binnen het kader van ons evenement: groen en kunstzinnig.
De markt is van 10.00 tot 17.00 uur
Toegang voor bezoekers € 2,50.

 

Praktische informatie


Gasterij Natuurlijk Smeerling
Smeerling 15,
9591 TX Onstwedde
Margriet Nieuwenhuis / 0599-312611  
info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl

Alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur

ARTISTIEK PROGRAMMA

Geert Schreuder

Expositie
In het voorgedeelte van de Gasterij vind je het Halmingh's Hoes. Daar exposeert Geert Schreuder zijn schilderijen. Hij werkt met olie- en acrylverf. 

Geert Schreuder volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen en is sinds 1971 werkzaam als kunstschilder in Onstwedde. Hij schildert dingen de hij de moeite waard vindt om te bewaren of vast te leggen. Dat kunnen landschappen zijn, meestal vlakbij rond zijn woonplaats, of voorwerpen, stillevens, interieurs, mensen en dieren. Soms gedetailleerd en soms heel los geschilderd met grote brede toetsen. Ook maakt hij wel werk (portretten, landschappen) in opdracht.
Elke eerste zondag van de maand is zijn atelier van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor bezichtiging. Ook organiseert hij een aantal keren per jaar concerten, met o.a. folk, blues en singer-songwriter muziek, in het 'Esway' Atelier.
www.geertschreuder.nl

Op woensdag 20 juni, de dag van de FAIR, is Geert de hele dag in het Halmingh's Hoes aanwezig om vragen over zijn werk te beantwoorden. 

Geert Schreuder: Donkere lucht (2017) Geert Schreuder: Donkere lucht (2017)

Willy Oosterveld


Willy Oosterveld maakt artistiek siersmeedwerk. Objecten van klein tot groot, van cadeaukunst tot een roestvrijstalen bank in de vorm van een eikenblad. Naast metalen verwerkt hij ook hout en veldkeien in zijn objecten.

Elk beeld vertelt een verhaal met herkenbaarheid in eenvoud. Met oog voor symboliek en detail krijgt het idee vorm in het hoofd van de kunstenaar. Met minimaal materiaalgebruik terug naar de basis: de kunst van het weglaten. Alle objecten kunnen tegen een stootje, zijn geschikt voor binnen en buiten, duurzaam geconserveerd met onder meer poedercoating.

locatie Westerwolde rijgt FAIR locatie Westerwolde rijgt FAIR

Deel deze pagina