Alle informatie/contact

Openingstijden, entree en andere zaken...

Westerwolde rijgt wordt gehouden van
21 t/m 30 juni 2019.
De locaties zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 
Toegang tuinen gratis

De tuinen zijn stuk voor stuk uniek door de verscheidenheid in aanleg, sfeer en grootte en inmiddels bekend om hun kwaliteit.
Ook binnen de uitingen van kunst is de variatie groot.  Bovendien organiseren wij een gevarieerd muziekprogramma met uitvoeringen op onverwachte locaties! Iedere tuin zal daarom een verrassing zijn.

Ook de bijzondere locaties Museum de Oude WoldenBurcht te Wedde, Gasterij Natuurlijk Smeerling en Kamp de Beetse zijn gratis toegankelijk, evenals de Kruidentuin van Klooster Ter Apel.

Wilt u met een (tuin)groep ons evenement bezoeken, neem dan vooraf contact op met de eigenaren om te weten bij welke tuinen u terecht kunt. Dat zijn er veel, maar niet alle tuinen hebben de mogelijkheid om grote groepen te ontvangen.

In iedere tuin staat een vrije giftenbox, om de kosten van de tuineigenaren te drukken.
Deze box is duidelijk herkenbaar aan het Westerwolde rijgt logo. 

ADRESSENLIJST DEELNEMERS

Alle adressen van de deelnemers op een lijst.
Handig bij het uitzetten van routes!

Nieuwe lijst volgt in het voorjaar

Let op de symbooltjes!

Voor de tuinen zijn drie mogelijkheden:
* tuinen die een verzorgd en groen decor zijn voor kunst
* tuinen waar het accent op de tuin ligt
* tuinen waar tuin en kunst in balans zijn

Daarnaast zijn er nog de Bijzondere Locaties. Dat zijn opmerkelijke plekken die een bezoek waard zijn en speciaal voor WWR activiteiten organiseren.

Let op de symbooltjes!

FIETSROUTES

Met het fietsknooppuntensysteem kun je heel makkelijk een leuke fietsroute uitstippelen door Westerwolde. Maar met de knooppunten kom je niet altijd precies bij alle tuinen. Daarom zullen medewerkers Kor en Dirman van Tourist Info Westerwolde weer een aantal fietsroutes uitzetten langs deelnemende tuinen en locaties. Rijg er een paar aan elkaar of rij ze één voor één! De routes zijn een mix van knooppunten en 'ouderwets' de aanwijzingen volgen.

Routes volgen in het voorjaar 2019
 

INTERESSANTE LINKS


Open Tuinen Estafette
In deze regio worden meer evenementen georganiseerd, zoals de Open Tuinen Estafette weekenden van Groei&Bloei. Een aantal van onze deelnemers doen ook daar aan mee. Zo kunnen de tuinen ook in een ander seizoen bekeken worden. 
Klik hier voor de data.

Wandelen in Westerwolde
Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 34 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 3 tot 20 kilometer. Ze leiden langs de meest bijzondere plekjes en door de verrassende natuur en landschappen van Westerwolde. Bekijk de 34 wandelroutes door Westerwolde!
Naar de site

CONTACT

Specifieke informatie nodig die niet op deze website te vinden is?

Mail ons: wwr@mooigesproken.nl

WAAR VIND IK DE TUINEN?

 

MUZIEK- EN ACTIVITEITENAGENDA

Voor Westerwolde rijgt 2019 gaan wij weer een geweldig aanvullend muziekprogramma samenstellen! 
Dat programma staat vermeld in het programmaboekje, maar zal ook hier te downloaden zijn. 
Wij streven naar veel variatie: van pop tot klassiek, van solo tot koor! 

De muzikanten van WWR 2018. We streven voor 2019 naar net zoveel variatie! De muzikanten van WWR 2018. We streven voor 2019 naar net zoveel variatie!

Stichting ARTPHY - Tentoonstelling Beek in Beeld 2.0

Stichting Artphy uit Wessinghuizen organiseert van 15 juni tot 15 september een grote kunstmanifestatie in het landschap Westerwolde. Nieuwe ontwikkelingen zijn namelijk aanstaande. Het klimaat verandert, de zeespiegel rijst, het waterbeheer vraagt om nieuwe inzichten; flora, fauna en ook de landbouw gaan zich aanpassen.
Voor Beek in beeld 2.0 zijn ruim 20 kunstenaars uit binnen- en buitenland geselecteerd. Zij gaan met de genoemde ontwikkelingen aan de slag, maken nieuwe schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, installaties en landart. 
Op meerdere locaties in Westerwolde worden de kunstwerken tentoongesteld. De route gaat lopen van Laude tot aan Wedde. 
Het evenement Beek in Beeld 2.0 is net als WWR gratis toegankelijk en we zijn graag op de vraag van Artphy ingegaan om elkaars evenement onder de aandacht te brengen, zodat ons beider bezoekers daarvan kunnen profiteren. 
Je zult hier de komende tijd dus meer van horen!

ZOEK OPPAS VOOR BELLO

Bij sommige tuinen vinden ze het geen probleem als er een aangelijnde hond meekomt.
Maar verreweg de meeste tuineigenaren hebben het liever niet.
Zoek voor Bello dus een dagje oppas.
Dat kijkt ook wel zo rustig, toch? 

Deel deze pagina