Handige informatie

Openingstijden, entree en andere zaken...

Westerwolde rijgt wordt gehouden van
15 t/m 24 juni 2018.
De locaties zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 

Toegang tuinen is gratis.
Ook de bijzondere locaties Museum de Oude WoldenBurcht te Wedde en Gasterij Natuurlijk Smeerling zijn gratis toegankelijk.

In iedere tuin staat een vrije giftenbox, om de kosten van de tuineigenaren te drukken.
Deze box is duidelijk herkenbaar aan het Westerwolde rijgt logo. 

WAAR VIND IK DE TUINEN?

Klik op de foto voor Google Maps.

ADRESSENLIJST DEELNEMERS

Alle adressen van de deelnemers op een lijst.
Handig bij het uitzetten van een route!
Nieuwe lijst 2017

FIETSROUTES

Met het fietsknooppuntensysteem kun je heel makkelijk een leuke fietsroute uitstippelen door Westerwolde. Maar met de knooppunten kom je niet altijd precies bij alle tuinen. Daarom hebben de medewerkers van Tourist Info Westerwolde een aantal fietsroutes uitgezet langs deelnemende tuinen en locaties, die ook nog eens onderling aan elkaar te rijgen zijn! De routes zijn een mix van knooppunten en 'ouderwets' de aanwijzingen volgen. 
Hier onze gratis routes

 

 

Dit was het muziekprogramma van 2017! Ook voor 2018 gaan we op zoek naar mooie optredens!

CONNECTED

Van sommige bandleden zitten de kinderen op De Rijdende Popschool. Zo kwamen ze in contact met Robbert Meinders, coach aldaar en gitarist. Allemaal maken ze graag muziek en dat doen ze sinds kort samen, in de eerste plaats voor de lol. Tijdens Westerwolde rijgt mag iedereen meegenieten en meezingen!
Wanneer: Coverband Meinders treedt op in de Dorpsschooltuin op 18 juni, aanvang 13.30 uur.


FOS FOUR

Dolf Kuiper, Marende Verweij, Ilona Ophof en Bert Slijkhuis, oftewel Fos Four. Het Engelse woord 'four' geeft aan dat de groep uit vier personen bestaat. Aan F.o.s. zou je de uitleg 'For one sound' kunnen geven; vier zangers; één geluid. Het repertoir is breed: van Bach tot Beatles en van Frans tot Gronings.

Wanneer: Fos Four treedt op tijdens de opening voor tuineigenaren en kunstenaars, voorafgaande aan WWR.


HENK BOOGAARD

Henk is singer/songwriter en wat hij bezingt zal heel herkenbaar zijn. Zijn zelfgeschreven Nederlandse liedjes gaan over ooft, groenten, kleine ongemakken en andere levensperikelen, zoals het prettige 'boter bij de vis' principe, zijn digibetisme, een irri-neptante of het pasjesgedoe van tegenwoordig. Geniet van zijn cabareteske kijk op het leven!

members.chello.nl/r.bloemhard/HenkBoogaard.htm
Wanneer: Henk is te gast bij de Dromen- en Soeptuin op 18 en 25 juni, steeds vanaf 12.00 uur.


K2 (TWIJE)

Zangduo K2, ofwel Ktwije, bestaande uit de broers Bart en Evert Kruizinga, heeft de tweede plaats gewonnen bij het Grunneger Laidjesfestival. Ze produceerden het album Mörgen Weer Op (wat er ook gebeurt, morgen moet je gewoon weer door). Zeven liedjes die als thema variëren van de vrolijke geboorte van een kleinzoon tot de vraag hoeveel tijd je samen nog rest en dat ‘apmoal in de Grunneger toal.’
K2 wordt begeleid en bijgestaan door Eltje Doddema en Harm Tabak.

zangduok2.jimdo.com
Wanneer:
21 juni spelen ze op de FAIR, vanaf 13.30 uur.
23 juni in de Dromen- en Soeptuin, vanaf 12.30 uur.
24 juni in de Dorpsschooltuin, aanvang 13.30 uur, samen met leerlingen van de Rijdende Popschool.


KOOR WILTSANGH

Wiltsangh is een ensemble, bestaande uit 2 mannen en 4 vrouwen uit de omgeving van Westerwolde. Het repertoire omvat liederen uit de Middeleeuwen, de Renaissance en ook klassieke muziek uit meer hedendaagse tijden. Liefdesliederen, liederen waarin voorjaar en zomer geroemd worden, gebeden en lofliederen wisselen elkaar af.

Wiltsangh treedt sinds 11 jaar op  tijdens middeleeuwse festivals, bij openingen van exposities en in kerken en boerderijen.

Wanneer: 16 juni bij De Vier Handen en 18 juni bij de Stonefarm, steeds vanaf 14.00 uur.


LIN&AR

Linda en Arjan hebben elkaar in 2008 gevonden. Zij spelen Engelstalige, romantische, sfeervolle luisterliedjes, waarbij Arjan voor de begeleiding zorgt. Door middel van goede lange gesprekken en de ritmische tunes ontstaan steeds weer nieuwe liedjes. Luisteraars herkennen Ierse invloeden waardoor vergelijkingen met Mary Black en Enya snel gemaakt zijn, ook de ingetogenheid van Nick Drake heeft raakvlakken.

linenar.nl
Wanneer: 16 juni Arboretum Westeresch, vanaf 13.00 uur.
17 juni De Houtstek, 18 juni De Vier Handen, hele dag.


LINDE NIJLAND & BERT RIDDERBOS

Linde (singer/songwriter) treedt al vele jaren op, tot 2007 in het succesvolle duo Ygdrassil. Inmiddels zijn we 10 albums en 2 DVD's verder en  samen met haar partner en multi-instrumentalist Bert Ridderbos reist Linde door binnen- en buitenland om iedereen te laten genieten van haar unieke stemgeluid en prachtige (folk)songs.
Vorig jaar verzorgden Linde en Bert een drukbezocht tuinconcert in Parktuin Entourage. Dat smaakte naar meer en dit jaar komen ze weer! Toegang is wederom gratis, maar wel vooraf reserveren! info@ntourage.com

lindenijland.nl
Wanneer: 24 juni, aanvang 20.15 uur, Parktuin Entourage


OLD TIME HAYRIDE

Erwin van de Ven en Simon Rick ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een gitaarworkshop. De jongens ontdekten hun gezamenlijke passie voor traditionele bluegrass muziek. Hun gezamenlijke muzikale stijl is diep geworteld in de Appalachan heuvels van Virginia en Kentucky. Deze stijl van ‘mountain music’ is terug te vinden in de klanken van the Oldtime Hayride. Ze brengen het geluid van de Stanley Brothers, Charlie en Bill Monroe, Lonesome Pine Fiddlers en van veel andere iconen van de bluegrass.

oldtimehayride.com
Wanneer:
24 juni bij De Hongerige Wolf, om 13.00 en 15.00 uur. 
25 juni bij Theetuin 't Ol Daip, om 12.30 en om 14.30 uur.


RIJDENDE POPSCHOOL

Bij De Rijdende Popschool kunnen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles krijgen in een bandje. Samen muziek maken is leuk en plezier staat dan ook centraal bij De Rijdende Popschool. Ervaring op een muziekinstrument is niet nodig om mee te kunnen doen, maar het mag natuurlijk wel! Zo is het voor iedereen toegankelijk en kan iedereen op zijn of haar niveau muziek maken.
Tijdens Westerwolde rijgt laten de leerlingen, onder leiding van coach Robbert Meinders, zien hoe leuk dat is!

derijdendepopschool.nl
Wanneer: 24 juni, Dorpsschooltuin Vriescheloo, in samenwerking met K2.


SIDARO

Sidaro draait om Jantien Schaap uit Meeden. Naast veel verschillende bezigheden, onder andere het geven van muzieklessen, is muziek maken haar grote passie en dat doet ze met name op viool en de nyckelharpa (letterlijk: sleutelharp), een snaarinstrument uit Zweden, dat wordt gebruikt om volksmuziek te spelen.
Volksmuziek, dat is wat Sidaro gaat spelen op de FAIR! Dat staat garant voor precies de goede sfeer!

studioschaap.com
Wanneer: 21 juni op de FAIR in Smeerling


SOPHIA MARIA KIENHUIS

Sophia Maria is zich al weer volop aan het voorbereiden op de 12 optredens bij Parktuin Entourage in Rhederveld, in de twee weekenden tijdens Westerwolde rijgt. Ieder jaar maakt ze een speciale performance, helemaal afgestemd op de kunst die in de tuin te zien is. Zelf zegt ze dat ze een heel gek zelfverzonnen beroep heeft. Haar performances zijn een combinatie van muziek, dans, spoken word en story-telling. Sophia Maria werkt dus genre-overschrijdend en is niet zo maar te scharen onder ons muziekprogramma, want het is zoveel meer!
Ze geeft haar veelzijdige shows op 17, 18, 24 en 25 juni steeds om 11:00, 13:30 en 15:00 uur in Parktuin Entourage (tuin 19). Voor wie haar eerder zag en heeft genoten: zorg dat je er weer bij bent, het is een hele nieuwe voorstelling!

37pk.nl/kunstenaar/20063/Sophia-Maria-Kienhuis
Wanneer: zie tekst
Waar; Parktuin Entourage


VOCAAL ENSEMBLE A CAPELLI

Vocaal Ensemble A Capelli is een relatief jong koor uit Groningen, dat in 2005 is opgericht door David van Roijen. Vanaf het begin heeft de nadruk gelegen op oudere klassieke koorwerken, maar ook modernere koorwerken worden vertolkt. A Capelli is binnen de klassieke koormuziek van alle markten thuis, waarbij een hoge kwaliteit wordt nagestreefd.

acapelli.nl
Wanneer: 17 juni tuinconcert bij Atelier de Tuinkamer, aanvang 15.00 uur.


ZOUTIEST
De oorsprong van deze band ligt in Ter Apel, in het zuidoosten van Westerwolde. Daar dankt de band haar naam aan, want schrijf South East op zijn Gronings en je krijgt Zoutiest.
Zoutiest is in 2012 ontstaan nadat twee leden na een toevallige ontmoeting samen besloten iets in de muziek te gaan doen. Inmiddels bestaat de band uit 6 leden. Op het repertoire staan pop, rock, blues en country.

Herwin Eikens |drums
Hennie Kuipers | zang
Monique Wardenburg | zang
Roelf Tempel | bas
Rikus Oortwijn | piano
Marinus Niemeijer | gitaar

mingy.nl/zoutiest2016
Wanneer: 25 juni bij de Stonefarm, aanvang 14.00 uur.


Nog meer muziek? Boek dan Arrangement TIDDEL Passionel en geniet van:


Astrid Vrensen, sopraan: Het is een feest om bij een optreden van haar te zijn, ze neemt je mee naar grote vreugde en diep verdriet. Ze weet haar publiek te verleiden tot meezing momenten wat grote hilariteit en blijheid geeft.

De Sirenen: vier vrouwen die wereldmuziek zingen. Zij leerden elkaar kennen in een Slavisch koor, besloten in een kleine bezetting verder te gaan. Ze zingen o.a. liederen uit Griekenland en Turkije. Centraal staan: plezier, emotie en harmonie.

 

 

CONTACT

Specifieke informatie nodig die niet op deze website te vinden is?

Mail ons: wwr@mooigesproken.nl

Tijdens Westerwolde rijgt zijn wij ook bereikbaar via 06 294 666 90
Dit nummer is voor dringende zaken en alleen bereikbaar tijdens de tien dagen van ons evenement!

INTERESSANTE LINKS


Open Tuinen Estafette
In deze regio worden meer evenementen georganiseerd, zoals de Open Tuinen Estafette weekenden van Groei&Bloei. Een aantal van onze deelnemers doen ook daar aan mee. Zo kunnen de tuinen ook in een ander seizoen bekeken worden. 
Klik hier voor de data.

Wandelen in Westerwolde
Stichting Wandelen in Westerwolde heeft 34 prachtige wandelroutes uitgezet in Westerwolde. De routes variëren in lengte van 3 tot 20 kilometer. Ze leiden langs de meest bijzondere plekjes en door de verrassende natuur en landschappen van Westerwolde. Bekijk de 34 wandelroutes door Westerwolde!
Naar de site

MAG IK MEE?

Sommige tuineigenaren vinden het geen probleem als er een hond meekomt. In andere tuinen is het gewoon niet handig of heeft men het liever niet. 
Download informatie

 

 

 

Deel deze pagina