Kopje Genieten

Kopje Genieten

Sinds november 2016 woont Christine Rietveld, samen met haar gezin, aan de Lageweg in Wedde en wat is er al veel gebeurd in die tijd! 
Kopje Genieten is een koffie- en theeschenkerij én een galerie met regelmatig wisselende exposities. Maar daarnaast is er ook een mooie tuin, vallend in de categorie 'klein maar fijn'.
Op een betrekkelijk kleine oppervlakte is veel te zien. Vanaf de parkeerplaats loopt een paadje naar de tuin. Er is een vriendelijk waterloopje dat uitkomt in een vijver met vissen en gevarieerde begroeiing in en om het water.
Mooie doorkijkjes naar het achterliggende landschap. Er staan stokrozen te pronken en er zijn nieuwe borders aangelegd. Eén met oude rozensoorten en een border met vaste planten en eenjarigen, met als doel: veel kleur in de tuin. En dan zijn nog lang niet alle plannen voor WWR 2018 uitgevoerd! Voor het huis langs kom je in een boomgaardje waar houten meubilair uitnodigend klaarstaat. Christine bakt iedere dag verse taart. Die smaakt prima onder de fruitbomen!

EXTRA ACTIVITEITEN


Henk Bogaard, zang en gitaar 
Luisterliedjes met een flinke dosis groen en humor.
Zo zingt hij over groenten, kleine ongemakken en alledaagse dingen. 
Om even rustig bij te gaan zitten.
 
Ook bij Museum De Oude Wolden (18 juni)
en bij De Vier Handen (22 juni).

Wanneer: Donderdag 21 juni vanaf 13.00 uur.


 

Lin & Ar, akoestische muziek, gitaar en zang
Linda en Arjan zijn trouwe gasten bij Westerwolde rijgt. Met hun Engelse luisterliedjes passen ze prachtig in onze tuinen. 
Ook te horen bij Arboretum Westeresch en De Vier Handen op respectievelijk 22 en 24 juni.  

Wanneer: Zaterdag 23 juni vanaf 14.00 uur

 

Op onderstaande dagen zal er in de tuin van Kopje Genieten een stand staan van De Rode Jager, Seizoensworkshops en Landelijke woonaccessoires uit Wedde, met stoere en landelijke woon- en groendecoratie.
Karin de Jager, eigenaresse, is altijd op zoek naar leuke woonaccessoires, die stoer, robuust en landelijk zijn. Zij geeft ook workshops.

Wanneer: 16, 17, 22 en 24 juni

 

WWR arrangementjes

Lunch-arrangement: Broodje naar keuze incl. 1 consumptie € 6,50 p.p

Koffie-arrangement: Gebak met koffie of thee naar keuze € 4,50 p.p

Goed om rekening mee te houden!

Praktische informatie

Kopje Genieten
Christine Rietveld
Lageweg 29
9698 BJ Wedde

0597-672624   |   06-10635673

info@kopjegenieten.nl
www.kopjegenieten.nl
Facebook: Kopje Genieten

ARTISTIEK PROGRAMMA

Ard Hesselink

Hesselink fotografeert vanaf 1970. In 2010 richtte hij in Bellingwolde onder de naam Docman's GaGa een bescheiden Garage Galerie in waar hij in de zomermaanden meestal een wisselende selectie uit zijn foto’s tentoonstelt. Naast fotografie houdt hij zich bezig met de organisatie van kunst- en culturele manifestaties, boekprojecten en tv productie.

De laatste drie jaren concentreert zijn fotowerk zich op de langlopende serie WALKING THE SEASONS waarin hij (vnl. met zijn telefoon) het landschap in zijn directe omgeving door de seizoenen heen vastlegt. Aan de andere kant blijft hij zoeken naar het ongewone in het gewone; structuur en textuur, patroon en ritme.

Hesselink laat een serie fotocollages zien rond het thema 'In a Row'. Hierin zullen verrassende fotocombinaties uit zijn digitale werk (2005-2018) het genoemde thema, trachten te visualiseren. In de menselijke drang tot ordening, maar ook in natuur, structuur en patroon.

 

Jeanne van Veghel

Jeanne van Veghel is geboren in Brabant en woont vanaf eind 2006 in Bad Nieuweschans. Ze stelt haar beelden meestal ten toon in haar eigen atelier en beeldentuin, waar je rond kunt kijken, maar ook workshops kunt volgen. Tijdens WWR exposeert ze bij Kopje Genieten in Wedde. Haar beelden zijn meestal gemaakt uit de hardere steensoorten en brons. Steen is en blijft het meest favoriet, omdat de uitdaging groter is dan bij brons. Bij brons zijn "missers" nog te herstellen. Jeanne maakt ook sieraden van zilver en steen.
Jeanne: "Het leven om me heen is de grootste inspiratiebron. Daarnaast maak ik ook beelden in opdracht, maar alleen als ik er zelf helemaal achter sta, en er ook een stuk eigen inbreng in kan verwerken."

Jeanne van Veghel Jeanne van Veghel

Deel deze pagina