Jannie Slootweg | Glaskunst

Jannie Slootweg

Jannie Slootweg (1960) begon eind jaren tachtig met het bewerken van glas. Eerst als ontwerpster van tiffanylampen en spiegels, maar gedurende dit werk ontdekte zij de bijna onuitputtelijke mogelijkheden van glas en ging zich verdiepen in de vele glasbewerkingstechnieken.
Langzamerhand veranderde haar tiffanywerkplaats, in een kunstenaarsatelier en werd er ruimte gecreëerd voor de al de apparatuur waarmee zij nu werkt, vooral nodig voor de glasfusingtechniek.

Veel van wat zij om haar heen ziet is voor haar een bron van inspiratie voor het werk dat zij thans maakt. Tijdens het creatieve proces ontstaat een uniek glasobject dat totaal los is komen te staan van het oorspronkelijke uitgangspunt uit de visuele wereld om haar heen. Veel van haar werk valt op door het contrast van fijne lijnen afgewisseld met vaak grillige, gebarsten vormen in specifieke glaskleuren. Ook gebruikt zij andere materialen (RVS, hout of steen) om daarmee het glas in een geheel andere context te plaatsen en de oneindig vele mogelijkheden binnen die combinatie(s) te onderzoeken.

Werk van Jannie Slootweg heeft ondertussen zijn weg gevonden naar o.a. Frankrijk, Polen en diverse plaatsen in Nederland.
Tijdens Westerwolde rijgt exposeert Jannie bij Kopje Genieten in Wedde. 

Praktische informatie

Jannie Slootweg | Divetro
Hortensiastraat 7
9675 GP Winschoten

0597 413221  | 06 54693364
info@divetroglaskunst.nl
www.divetroglaskunst.nl
www.facebook.com/DiVetroGlaskunst

Jannie Slootweg; detail glasfusing en Ballerina Jannie Slootweg; detail glasfusing en Ballerina

Galeriebezoek en cursussen

Door middel van glasfusing (samensmelten van glas), worden unieke, moderne en abstracte glasobjecten ontworpen en in eigen atelier vervaardigd. 

Denk aan staande-, wandobjecten, schalen en andere sculpturen. Strak of frivool en  uitgevoerd in ingetogen of juist heldere, uitbundige kleuren. Regelmatig geeft Jannie cursussen waarbij je zelf kunt ervaren hoe veelzijdig glas is. 

Behalve tijdens de expositie bij Kopje Genieten is Jannies werk natuurlijk te zien in haar eigen Galerie en Tuin in Winschoten, waar sinds kort ook een gezellige, sfeervolle koffie- en theeschenkerij is gecreëerd. 
Genieten van kunst onder het genot van koffie of thee met huisgemaakt gebak!

Jannie Slootweg; I Feel Like Dancing Jannie Slootweg; I Feel Like Dancing

Deel deze pagina