Albert Dubben | Houtbewerking

Spelen met bast, spintlaag en kern

Albert Dubben woont in Vledderveen en is sinds 2007 een gepassioneerd houtdraaier. In zijn werkplaats ontstaan onder zijn handen de mooiste kunstwerken.
In deze ruimte van ongeveer 40 m² staan twee draaibanken, een grote en een kleine. De laatste weegt 40 kg en kan vervoerd worden voor demonstraties op locatie. Verder wordt gebruik gemaakt van een cirkelzaag en een kettingzaag voor het bepalen van de eerste vorm.
Bijzonder zijn de schalen met natuurrand. De laatste tijd experimenteert Albert met het marmeren van zijn werkstukken, mits het hout daarvoor geschikt is.

Praktische informatie

Albert Dubben | houten objecten
0599 454625 of 06 23002801

albertdubben.nl
info@houtdraaierij-centerpunt.nl

Quote:

“Als het stuk hout zich ervoor leent, dan gaat mijn voorkeur uit naar het maken van objecten met een natuurrand. Door de bast en spintlaag doordringen naar de kern van een stuk hout is steeds weer een waar avontuur. Telkens word je verrast door de schoonheid van de structuur en het kleurenspel van het materiaal. De vraag is voor mij steeds weer: hoe laat ik de structuur van het hout, de bast, de spintlaag en het kernhout zo mooi mogelijk uitkomen in het te maken werkstuk.

Helemaal spannend wordt het als je de fysieke schade die een boom gedurende zijn groeiperiode heeft op gelopen, door welke oorzaak dan ook, kunt laten meespelen."

De schoonheid van het hout is voor hen die het zien.

Deel deze pagina