Muziekprogramma 2019

Ieder jaar proberen we weer een gevarieerd muziekprogramma samen te stellen, van solo tot koor en van pop tot klassiek. Gedurende het voorjaar zal dat programma steeds meer vorm krijgen. 

Muziekprogramma tijdens Westerwolde rijgt

Op deze pagina zal dan ook steeds meer te ontdekken zijn! 
Neem zo nu en dan een kijkje!

BERNARD WUBBELS bij Moenieks; meerdere optredens

Bernard Wubbels (1963) is geboren in Musselkanaal, verhuisde voor zijn studie naar Groningen en begon in zijn studententijd al met het schrijven van liedjes. Rond 1990 deed hij een paar keer mee met het Groninger Liedjesfestival, waar hij twee keer tweede werd én de publieksprijs won.
In de jaren ‘90 trad hij veel op, o.a. voor milieuverenigingen, de gemeente en provincie Groningen, kleine theaters, bedrijven en bij mensen thuis. In 1996 verhuisde hij naar Den Haag en van 2001 tot 2005 was hij vaste artiest van theaterrestaurant Goldmund. De laatste jaren geeft hij vooral huiskameroptredens en schrijft hij liedjes voor speciale gelegenheden.
Binnenkort keert hij terug naar zijn geboortestreek; hij verruilt Den Haag voor Bellingwolde. Bernard schrijft en zingt humoristische liedjes in de stijl van Joop Visser en drs. P. en begeleidt zichzelf op gitaar.
]Waar: Moenieks
Wanneer: 22, 23, 29 en 30 juni,
steeds om 11.00, 13.00 en 15.00 uur

CONNECTED bij Dorpsschooltuin en Bommelhoevetuin

CONNECTED is een driekoppige formatie bestaande uit twee zangeressen (Enriëtte Vegter/Majorie Westerink) en een gitarist (Ronald Boltendal).
Ze spelen graag in kleine akoestische setting tijdens een bbq, een tuinfeest of huiskamerconcert.
Connected brengt een zéér uiteenlopende setlist van luisternummers/lichte popmuziek van alle tijden, met hier en daar een verrassende eigen twist.
Wedden dat u een nummertje meezingt?!
Wegens vakantie van de gitarist zal CONNECTED tijdens WWR in duo-vorm optreden.

Wanneer: zaterdagmiddag 22 juni bij de Dorpsschooltuin en zaterdagmiddag 29 juni bij de Bommelhoevetuin

 

WWR tuinconcert KLAAS SPEKKEN op 23 juni

Speciale gasten: Berny Jansema en Betsie Beishuizen

Klaas Spekken (1960) is geboren in Musselkanaal en groeide op in Ter Apel. Als kind al wilde hij zanger worden en ‘beroemd’.
Vanaf zijn 17e woonde hij in Noord-Holland. Hij nam zangles en ging vervolgens naar het conservatorium. Daar ontwaakte zijn liefde voor musicals. In die periode legde hij zich toe op het lesgeven en bouwde een bloeiende zangpraktijk op. Daarnaast was ik dirigent bij twee musicalverenigingen. In 1996 deed hij mee aan de operette “Boccaccio”, daarna volgden meerdere rollen in musicals.
Maar Groningen bleef trekken. Hij schreef de tekst “Troapel” en besloot kort daarna om weer terug te gaan naar Westerwolde. Er volgden meerdere nummers in het Gronings  en de eerste CD “Retour Troapel”. Dat werd het begin van zijn carrière in Noord-Nederland en van een respectabel aantal mooie CD’s.  

Naast zingen is Klaas gek op tuinieren. Zijn eigen tuin is het decor voor dit concert. Dat past natuurlijk weer prima bij WWR.

Waar: Veelerveensterweg 5, Vlagtwedde
Wanneer: 23 juni van 13.30 tot 17.00 uur
Reserveren niet nodig; stoel meenemen garandeert een zitplaats
Parkeren bij Welkoop
Koffie, thee, fris verkrijgbaar, plus plak cake van de moeder van Klaas
Toegang gratis / vrije gift

 

Zigeunerorkest CSEREBOGÁR bij De Burcht op 30 juni

Laat je betoveren door de meeslepende muziek van zigeunerorkest Cserebogár.

De leden van de formatie reisden regelmatig naar Hongarije, niet alleen om naar zigeunermuziek te luisteren maar ook om er les te nemen bij bekende kapelmeesters.

Cserebogár is het Hongaarse woord voor meikever. Het vignet van de groep is een gestileerde meikever in de vorm van een viool maar is ook de titel van een ballade die liefde, verlangen en smart bezingt.
Het repertoire van het orkest is breed en beslaat naast Hongaarse ook Roemeense en Russische zigeunermuziek.

Het orkest bestaat uit:
Seerp Leistra (viool)
Hans Buitenhuis (viool)
Hugo Huisman (piano)
Ted Loordes (contrabas)
Cees de Ranitz (klarinet, tarogata)
Harko Aris (cimbalist)

Wanneer: zondag 30 juni bij de Burcht in Wedde.
Aanvang:  15.30 uur.

Deel deze pagina