Muziekprogramma 2019

Ieder jaar proberen we weer een gevarieerd muziekprogramma samen te stellen, van solo tot koor en van pop tot klassiek!

Dit zijn de muzikanten van 2019. Programma 2020 volgt in voorjaar van dat jaar!

MUZIEKPROGRAMMA:

Tuinconcert KIRA DEKKER bij Ginkgo biloba Bellingwolde

 

Kira Dekker is een altijd vrolijke , enthousiaste en dromerige muzikante, bekend van onder andere De Beste Singer/Songwriter van Nederland waar ze in de halve finale kwam. Daarnaast verschillende optredens bij 3FM, NPO2 en radio 538.

Kira weet haar publiek keer op keer in te pakken met haar mooie luisterliedjes, sprankelende persoonlijkheid en grappige, soms ontroerende verhalen.

Er zijn stoelen maar wil je zeker zijn van een zitplaats, neem dan een klapstoeltje mee.

Wanneer: zaterdag 22 juni vanaf 13.00 uur
Waar: Ginkgo biloba

BERNARD WUBBELS bij MoeNieks; meerdere optredens

Bernard Wubbels (1963) is geboren in Musselkanaal, verhuisde voor zijn studie naar Groningen en begon in zijn studententijd al met het schrijven van liedjes. Rond 1990 deed hij een paar keer mee met het Groninger Liedjesfestival, waar hij twee keer tweede werd én de publieksprijs won.
In de jaren ‘90 trad hij veel op, o.a. voor milieuverenigingen, de gemeente en provincie Groningen, kleine theaters, bedrijven en bij mensen thuis. In 1996 verhuisde hij naar Den Haag en van 2001 tot 2005 was hij vaste artiest van theaterrestaurant Goldmund. De laatste jaren geeft hij vooral huiskameroptredens en schrijft hij liedjes voor speciale gelegenheden.
Binnenkort keert hij terug naar zijn geboortestreek; hij verruilt Den Haag voor Bellingwolde. Bernard schrijft en zingt humoristische liedjes in de stijl van Joop Visser en drs. P. en begeleidt zichzelf op gitaar.
]Waar: MoeNieks
Wanneer: 22, 23, 29 en 30 juni,
steeds om 11.00, 13.00 en 15.00 uur

CONNECTED bij Dorpsschooltuin en Bommelhoevetuin

CONNECTED is een driekoppige formatie bestaande uit twee zangeressen
(Enriëtte Vegter/Majorie Westerink) en een gitarist (Ronald Boltendal).
Ze spelen graag in kleine akoestische setting tijdens een bbq, een tuinfeest of huiskamerconcert.
Connected brengt een zéér uiteenlopende setlist van luisternummers/lichte popmuziek van alle tijden, met hier en daar een verrassende eigen twist.
Wedden dat u een nummertje meezingt?!

Wanneer: zaterdagmiddag 22 juni bij de Dorpsschooltuin en zaterdagmiddag 29 juni bij de Bommelhoevetuin 
Steeds vanaf 13.30 uur. 

Vocaal Ensemble A Capelli

Vocaal Ensemble A Capelli  bestaat uit enthousiaste amateurs, treedt meerdere keren per jaar op en doet regelmatig mee aan festivals en concoursen.
Het koor is in 2005 is opgericht door David van Roijen en hij is nog steeds de bevlogen dirigent. In 2010 won A Capelli het 53e Zang- en Muziekfestival van Schiermonnikoog. In 2011 behaalde het koor op het Internationales Chorfestival in Wernigerode (D) een Goldenes Diplom. 

Vanaf het begin heeft de nadruk gelegen op oudere klassieke koorwerken, zoals werken van bijvoorbeeld Monteverdi, Sweelinck, Mozart en Mendelssohn. Maar ook modernere koorwerken worden vertolkt.
Dit bijzondere koor trad al vaker op tijdens Westerwolde rijgt, we zijn blij dat ze dit jaar een podium vinden bij...

Wanneer: Zondag 23 juni vanaf 13.30 uur bij De Vier Handen

K2 verpakt herkenbare onderwerpen in Groningse luisterliedjes

Bart en Evert Kruizinga. vormen samen het zangduo K2. Dat spreek je uit als K-twije op z'n Gronings. 
De broers zingen uiteraard in het Gronings en schuwen gevoelige onderwerpen niet. Voor het project K6 tegen kanker werd in 2014 het nummer 'Over Hoge Bulten´ opgenomen. 'As de bodem weer trilt' speelt in op de actualiteit rondom het aardbevingsdebat en ook de aanslagen in Parijs en het streven naar vrede zijn verpakt in een mooie Groningse tekst.
De mannen begeleiden zichzelf. Evert speelt gitaar en mondharmonica en Bart cajon en eveneens mondharmonica.

Wanneer: vrijdag 21 juni vanaf 14.00 uur bij De Eendepoel; zaterdag 22 juni vanaf 14.00 uur bij Tuinkronkels

Flatlandish

Flatlandish is een muzikale reep chocola met Spaanse peper; akoestische muziek die smelt op de tong met een af en toe een pittige bite.... Dat is althans hoe Flatlandish de eigen muziek omschrijft.
Ze spelen covers van bekende en minder bekende artiesten zoals Neil Young, Albert Niland, Neil Finn/Crowded House, Allan Taylor, Andreas Kümmert, Simon & Garfunkel, Andy Irvine enz. Naast covers worden ook af en toe eigen nummers ten gehore worden gebracht. De sfeer tijdens de optredens is intiem en laagdrempelig en wordt gekenmerkt door luistermuziek waarbij interactie met het luisterende publiek niet wordt geschuwd.

Peter Verhart en Jan Johannes Doff zijn beiden bezeten van mooie houtsoorten en laat dat nou het hoofdbestanddeel zijn waaruit een gitaar bestaat!
flatlandishmusic.com

Wanneer: 22 juni bij 't Ol Daip vanaf 12.00 uur en 23 juni bij Arboretum Westeresch vanaf 14.00 uur.

Wiltsangh

Wiltsangh is een ensemble, bestaande uit 2 mannen en 4 vrouwen uit de mooie regio Westerwolde. Het repertoire omvat liederen uit de Middeleeuwen, de Renaissance en ook klassieke muziek uit meer hedendaagse tijden. Liefdesliederen, liederen waarin voorjaar en zomer geroemd worden, gebeden en lofliederen wisselen elkaar af.

Wiltsangh treedt al vele jaren op tijdens middeleeuwse festivals, bij openingen van exposities en in kerken en boerderijen. En bij Westerwolde rijgt natuurlijk! 

Wanneer: maandag 24 juni vanaf 14.00 uur bij 't Meezenest; zaterdag 29 juni vanaf 11.00 uur bij Museum Klooster Ter Apel op het Kanukjes Akkerveldje. 

Sidaro speelt weer op de FAIR!


Sidaro speelt Klezmer en Gypsy muziek op feesten en evenementen; zo ook op onze FAIR.
Jantien (viool/nyckelharpa) en Auke (accordeon) op het terrein betekent goede muziek, die met veel plezier en veel liefde gemaakt wordt.
Vrolijk, meeslepend en zeker sfeerverhogend!

We zijn blij dat ze er weer bij zijn!

Wanneer: 26 juni op het FAIRterrein naast Gasterij Natuurlijk Smeerling

Amuze; Marianne Twikkeler en Tom Hoogkamer

Het duo Amuze bestaat uit Marianne Twikkeler (zang) en Tom Hoogkamer (piano). Op hun repertoire staat pop en easylistening (covers), met nummers van Bonney Raitt, Leonard Cohen en Kathy Melua, maar ook van John Denver, Norah Jones, Adele en Nina Simone.

Marianne kon eerder zingen dan praten, althans dat zeggen haar ouders. Vanuit het kerkkoor is ze doorgegroeid tot de veelzijdige zangeres die ze nu is. Ze zingt van klassiek tot jazz en van pop tot soul. Bij zangformatie LINK! zingt ze met 10 andere gepassioneerde zangers/zangeressen bewerkingen van o.a. pop- film- en klassieke muziek.

Tom zat al vroeg achter de piano en leerde daarna de klarinet bespelen. Hij speelde in diverse klassieke amateurorkesten en was lange tijd klarinettist in een volksmuziekorkest.
Op dit moment speelt hij bij salonorkest Zwink, is verbonden aan klarinetorkest Clarinets Unlimited in Groningen en is pianist in een trio waarmee ook klassieke muziek wordt uitgevoerd.

Tom zet gedichten op muziek die ook ten gehore worden gebracht door Amuze.
Misschien handig om te weten: het duo heeft ook een mooi sfeervol en vrolijk Kerstrepertoire op het programma staan.

Wanneer: zaterdag 22 en vrijdag 28 juni van 13.00 - 15.30 uur bij De Vier Handen

WWR tuinconcert KLAAS SPEKKEN op 23 juni

Speciale gasten: Berny Jansema en Betsie Beishuizen

Klaas Spekken (1960) is geboren in Musselkanaal en groeide op in Ter Apel. Als kind al wilde hij zanger worden en ‘beroemd’.
Vanaf zijn 17e woonde hij in Noord-Holland. Hij nam zangles en ging vervolgens naar het conservatorium. Daar ontwaakte zijn liefde voor musicals. In die periode legde hij zich toe op het lesgeven en bouwde een bloeiende zangpraktijk op. Daarnaast was hij dirigent bij twee musicalverenigingen. In 1996 deed hij mee aan de operette “Boccaccio”, daarna volgden meerdere rollen in musicals.
Maar Groningen bleef trekken. Hij schreef de tekst “Troapel” en besloot kort daarna om weer terug te gaan naar Westerwolde. Er volgden meerdere nummers in het Gronings  en de eerste CD “Retour Troapel”. Dat werd het begin van zijn carrière in Noord-Nederland en van een respectabel aantal mooie CD’s.  

Naast zingen is Klaas gek op tuinieren. Zijn eigen tuin is het decor voor dit concert. Dat past natuurlijk weer prima bij WWR.

Waar: Veelerveensterweg 5, Vlagtwedde
Wanneer: 23 juni van 13.30 tot 17.00 uur
Reserveren niet nodig; stoel meenemen garandeert een zitplaats
Parkeren bij Welkoop
Koffie, thee, fris verkrijgbaar, plus plak cake van de moeder van Klaas
Toegang gratis / vrije gift

Zigeunerorkest CSEREBOGÁR bij De Burcht op 30 juni

Laat je betoveren door de meeslepende muziek van zigeunerorkest Cserebogár.

De leden van de formatie reisden regelmatig naar Hongarije, niet alleen om naar zigeunermuziek te luisteren maar ook om er les te nemen bij bekende kapelmeesters.

Cserebogár is het Hongaarse woord voor meikever. Het vignet van de groep is een gestileerde meikever in de vorm van een viool maar is ook de titel van een ballade die liefde, verlangen en smart bezingt.
Het repertoire van het orkest is breed en beslaat naast Hongaarse ook Roemeense en Russische zigeunermuziek.

Het orkest bestaat uit:
Seerp Leistra (viool)
Hans Buitenhuis (viool)
Hugo Huisman (piano)
Ted Loordes (contrabas)
Cees de Ranitz (klarinet, tarogata)
Harko Aris (cimbalist)

Wanneer: zondag 30 juni bij de Burcht in Wedde.
Aanvang:  15.30 uur.

Martin Elburg speelt bij De Stille Kniptuun


Martin is afkomstig uit de Gelderse Achterhoek en heeft al vaker, bij andere gelegenheden, opgetreden in De Stille Kniptuun.
Hij houdt van tuinieren én zingen/gitaar spelen en deze hobby’s komen samen in zijn tuinoptredens met de naam:
“Acoustic Garden Rock”

Martin speelt bekende en minder bekende liedjes uit de pop- en rockgeschiedenis en tussendoor ook eigen werk.
  
Wanneer: 21 en 22 juni bij De Stille Kniptuun

Old Time Hayride

Erwin van de Ven en Simon Rick ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een gitaarworkshop. De jongens ontdekten hun gezamenlijke passie voor traditionele bluegrass muziek. Hun gezamenlijke muzikale stijl is diep geworteld in de Appalachan heuvels van Virginia en Kentucky. Deze stijl van ‘mountain music’ is terug te vinden in de klanken van the Oldtime Hayride. Ze brengen het geluid van de Stanley Brothers, Charlie en Bill Monroe, Lonesome Pine Fiddlers en van veel andere iconen van de bluegrass.

oldtimehayride.com

Wanneer: Zondag 23 juni vanaf 11.00 uur bij Beeldentuin Ol Raive

Evelien Storm en Joost van der Berg

Opzwepende zang, speelse ritmes, sprekende teksten en warme akkoorden. Evelien Storm maakt muziek die klinkt en knispert.
Ze studeerde in 2012 af aan het Prins Claus Conservatorium (jazz vocals) en in 2013 aan de Rijksuniversiteit Groningen richting Kunsten, Cultuur en Media (film en kunstbeleid). Momenteel woont ze in Den Haag.
Vorig jaar konden we haar, en haar gitarist Joost van der Beek, al horen bij De Hongerige Wolf en dat smaakte naar meer. Tussen de nummers door vertelt Evelien meer over haar muziek. Je bent als publiek getuige van iets wat op dat moment ontstaat: de frisse improvisaties maken dat er voor je gevoel elk moment iets spannends kan gebeuren, iets onverwachts…
evelienstorm.com

Wanneer: zaterdag 29 juni in Het MOW Aanvang 14.00 uur 

A River Below

Uit de krochten van de Veenkoloniën zijn opgestaan 4 rockhelden, klaar om de ingedutte wereld van gegeneraliseerde rock te voorzien van nog meer doorsnee rock!

De band A River Below is opgericht in oktober 2016. Na te zijn gestart met z’n drieën, werd de band in september 2017 uitgebreid naar een kwartet. De bandleden zijn: Léon Lenting (guitar), Marinus Kanninga (drums), Desmond Dijk (vocals & bass) en Robert Hulzebos (guitar & vocals).

A River Below
Vorig jaar hadden ze bij Westerwolde rijgt hun debuut. Dit jaar zijn ze er weer bij!

Wanneer: zondag 23 juni vanaf 14.00 uur bij de Stonefarm; zondag 30 juni vanaf 14.00 uur bij De Hongerige Wolf

 

Bernard Brogue

Bernard Bröring (Stadskanaal, 1963) treedt op onder de artiestennaam Bernard Brogue. Hij groeide op in zijn geboorteplaats, maar woont nu in Apeldoorn.

In de jaren zeventig speelde hij korte tijd in de muziekgroep Törf. De Singer-songwriter schrijft en zingt Engelstalige songs. Hij treedt zowel op in Schotland als in Nederland.

Sinds enige tijd zingt hij ook weer in het Gronings. In 2017 bracht Brogue samen met Tammo Tamminga een Groningstalige cd uit.
Bernard Brogue

Wanneer: zaterdag 29 juni vanaf 12.30 uur bij Kopje Genieten

Makeshift

Makeshift is een nieuwe formatie, voortgekomen uit Zoutiest, een band die je kunt kennen van eerdere optredens bij de Stonefarm. Ze spelen country en folkmuziek.

Makeshift betekent noodoplossing... We gaan het beleven! 

Wanneer: zondag 30 juni vanaf 14.00 uur bij de Stonefarm 

Krzysztof Groen

Krzysztof Groen (1996) is geboren in Lodz, Polen, maar woont al sinds zijn vierde in Veendam. Op twaalfjarige leeftijd ontdekte hij de gitaar en al snel daarna begon hij erbij te zingen. Hij zingt vooral countrymuziek, maar ook liedjes in het Gronings.
In 2015 startte Groen de Johnny Cash-coverband Little Cash. Bij het optreden van die formatie verwierf hij de titel Groningse Johnny Cash.
In 2016 won Groen de publieksprijs op het Tellerlikkerfestival in Winschoten.
Groen bereikte in 2017 de derde plaats op het Grunneger Laidjesfestival met de liedjes Grunneger jong en Noar de volgende ronde. Bovendien veroverde hij ook daar de publieksprijs.
Ook in 2018 nam Groen weer deel aan deze zangwedstrijd in het Gronings.
Kortom: we hebben niet de eerste de beste voor een optreden bij Westerwolde rijgt!

Wanneer: 30 juni vanaf 13.00 uur.
Waar: Ginkgo biloba in Bellingwolde

Deel deze pagina