Muziekprogramma 2020

Ieder jaar proberen we weer een gevarieerd muziekprogramma samen te stellen, van solo tot koor en van pop tot klassiek!

Dit zijn de muzikanten van 2020!

BERNARD WUBBELS bij MoeNieks; meerdere optredens

Bernard Wubbels (1963) is geboren in Musselkanaal, verhuisde voor zijn studie naar Groningen en begon in zijn studententijd al met het schrijven van liedjes. Rond 1990 deed hij een paar keer mee met het Groninger Liedjesfestival, waar hij twee keer tweede werd én de publieksprijs won.
In de jaren ‘90 trad hij veel op, o.a. voor milieuverenigingen, de gemeente en provincie Groningen, kleine theaters, bedrijven en bij mensen thuis. In 1996 verhuisde hij naar Den Haag en van 2001 tot 2005 was hij vaste artiest van theaterrestaurant Goldmund. De laatste jaren geeft hij vooral huiskameroptredens en schrijft hij liedjes voor speciale gelegenheden.
Binnenkort keert hij terug naar zijn geboortestreek; hij verruilt Den Haag voor Bellingwolde. Bernard schrijft en zingt humoristische liedjes in de stijl van Joop Visser en drs. P. en begeleidt zichzelf op gitaar.
]Waar: MoeNieks
Wanneer:

CONNECTED bij MoeNieks en Bommelhoevetuin

CONNECTED is een driekoppige formatie bestaande uit twee zangeressen
(Enriëtte Vegter/Majorie Westerink) en een gitarist (Ronald Boltendal).
Ze spelen graag in kleine akoestische setting tijdens een bbq, een tuinfeest of huiskamerconcert.
Connected brengt een zéér uiteenlopende setlist van luisternummers/lichte popmuziek van alle tijden, met hier en daar een verrassende eigen twist.
Wedden dat u een nummertje meezingt?!

Wanneer: zaterdagmiddag 22 juni bij de Dorpsschooltuin en zaterdagmiddag 29 juni bij de Bommelhoevetuin 
Steeds vanaf 13.30 uur. 

K2 verpakt herkenbare onderwerpen in Groningse luisterliedjes

Bart en Evert Kruizinga. vormen samen het zangduo K2. Dat spreek je uit als K-twije op z'n Gronings. 
De broers zingen uiteraard in het Gronings en schuwen gevoelige onderwerpen niet. Voor het project K6 tegen kanker werd in 2014 het nummer 'Over Hoge Bulten´ opgenomen. 'As de bodem weer trilt' speelt in op de actualiteit rondom het aardbevingsdebat en ook de aanslagen in Parijs en het streven naar vrede zijn verpakt in een mooie Groningse tekst.
De mannen begeleiden zichzelf. Evert speelt gitaar en mondharmonica en Bart cajon en eveneens mondharmonica.

Wanneer: vrijdag 21 juni vanaf 14.00 uur bij De Eendepoel; zaterdag 22 juni vanaf 14.00 uur bij Tuinkronkels

Flatlandish

Flatlandish is een muzikale reep chocola met Spaanse peper; akoestische muziek die smelt op de tong met een af en toe een pittige bite.... Dat is althans hoe Flatlandish de eigen muziek omschrijft.
Ze spelen covers van bekende en minder bekende artiesten zoals Neil Young, Albert Niland, Neil Finn/Crowded House, Allan Taylor, Andreas Kümmert, Simon & Garfunkel, Andy Irvine enz. Naast covers worden ook af en toe eigen nummers ten gehore worden gebracht. De sfeer tijdens de optredens is intiem en laagdrempelig en wordt gekenmerkt door luistermuziek waarbij interactie met het luisterende publiek niet wordt geschuwd.

Peter Verhart en Jan Johannes Doff zijn beiden bezeten van mooie houtsoorten en laat dat nou het hoofdbestanddeel zijn waaruit een gitaar bestaat!
flatlandishmusic.com

Wanneer: 

Wiltsangh

Wiltsangh is een ensemble, bestaande uit 2 mannen en 4 vrouwen uit de mooie regio Westerwolde. Het repertoire omvat liederen uit de Middeleeuwen, de Renaissance en ook klassieke muziek uit meer hedendaagse tijden. Liefdesliederen, liederen waarin voorjaar en zomer geroemd worden, gebeden en lofliederen wisselen elkaar af.

Wiltsangh treedt al vele jaren op tijdens middeleeuwse festivals, bij openingen van exposities en in kerken en boerderijen. En bij Westerwolde rijgt natuurlijk! 

Wanneer: 

Sidaro speelt weer op de FAIR!


Sidaro speelt Klezmer en Gypsy muziek op feesten en evenementen; zo ook op onze FAIR.
Jantien (viool/nyckelharpa) en Auke (accordeon) op het terrein betekent goede muziek, die met veel plezier en veel liefde gemaakt wordt.
Vrolijk, meeslepend en zeker sfeerverhogend!

We zijn blij dat ze er weer bij zijn!

Wanneer: 24 juni op het FAIRterrein naast Gasterij Natuurlijk Smeerling

Martin Elburg speelt bij De Stille Kniptuun


Martin is afkomstig uit de Gelderse Achterhoek en heeft al vaker, bij andere gelegenheden, opgetreden in De Stille Kniptuun.
Hij houdt van tuinieren én zingen/gitaar spelen en deze hobby’s komen samen in zijn tuinoptredens met de naam:
“Acoustic Garden Rock”

Martin speelt bekende en minder bekende liedjes uit de pop- en rockgeschiedenis en tussendoor ook eigen werk.
  
Waar: De Stille Kniptuun
Wanneer: 

Old Time Hayride

Erwin van de Ven en Simon Rick ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een gitaarworkshop. De jongens ontdekten hun gezamenlijke passie voor traditionele bluegrass muziek. Hun gezamenlijke muzikale stijl is diep geworteld in de Appalachan heuvels van Virginia en Kentucky. Deze stijl van ‘mountain music’ is terug te vinden in de klanken van the Oldtime Hayride. Ze brengen het geluid van de Stanley Brothers, Charlie en Bill Monroe, Lonesome Pine Fiddlers en van veel andere iconen van de bluegrass.

oldtimehayride.com

Wanneer: 

A River Below

Uit de krochten van de Veenkoloniën zijn opgestaan 4 rockhelden, klaar om de ingedutte wereld van gegeneraliseerde rock te voorzien van nog meer doorsnee rock!

De band A River Below is opgericht in oktober 2016. Na te zijn gestart met z’n drieën, werd de band in september 2017 uitgebreid naar een kwartet. De bandleden zijn: Léon Lenting (guitar), Marinus Kanninga (drums), Desmond Dijk (vocals & bass) en Robert Hulzebos (guitar & vocals).

A River Below
Vorig jaar hadden ze bij Westerwolde rijgt hun debuut. Dit jaar zijn ze er weer bij!

Wanneer: zondag 23 juni vanaf 14.00 uur bij de Stonefarm; zondag 30 juni vanaf 14.00 uur bij De Hongerige Wolf

 

Bernard Brogue

Bernard Bröring (Stadskanaal, 1963) treedt op onder de artiestennaam Bernard Brogue. Hij groeide op in zijn geboorteplaats, maar woont nu in Apeldoorn.

In de jaren zeventig speelde hij korte tijd in de muziekgroep Törf. De Singer-songwriter schrijft en zingt Engelstalige songs. Hij treedt zowel op in Schotland als in Nederland.

Sinds enige tijd zingt hij ook weer in het Gronings. In 2017 bracht Brogue samen met Tammo Tamminga een Groningstalige cd uit.
Bernard Brogue

Wanneer: 

Beecham

De naam Beecham vermoedt geen Groningse origine, maar deze is er wel zeker! De band heeft de naam te danken aan Bob Dylan en dat verhaal is te lezen op de website van de band.  (www.beecham.nl)
De Groningse teksten zijn (bijna) allemaal geschreven door Bert Bos, de zanger-gitarist van de band, en hij heeft ook de teksten gemaakt op bestaande melodieën.
De band bestaat uit:
Bert Bos (zang en gitaar)
Willem de Vries (drums)
Kor Postema (basgitaar en achtergrondzang)
Fré Ridderbos (gitaar en zang)
Henk Schaart (gitaar, accordeon, keyboard en achtergrondzang)

Waar: De Stille Kniptuun
Wanneer: 21 juni

Moondance

Moondance is een zevenmansformatie en ze spelen jazzstandards.

De band bestaat uit:
Jos van Lierop, toetsen
Wilma van der Laan, bas
Jesse Brouwer, slagwerk
Henk Schaart, gitaar
Nan Staal, tenorsax
Flip Heuving, tenorsax
Pascal Dijkhuizen, trompet

Waar: De Stille Kniptuun

Wanneer: 28 juni

Deel deze pagina