Jan Wilts | kunstschilder

Liefde voor tuinieren én schilderen...

Jan Wilts is in 1953 geboren in de Noordoostpolder maar heeft het grootste deel van zijn leven in Valthermond gewoond. Hij is altijd werkzaam geweest bij defensie. Zijn grootste hobby is natuurlijk schilderen maar hij is ook een gepassioneerd tuinier. Zo gauw als het weer het toelaat is hij in de tuin te vinden. Achter zijn huis heeft hij zijn moestuin met enkele fruitbomen en verschillende struiken, daar verbouwt hij het hele jaar rond zijn eigen biologische groenten en aardappelen.

Hij heeft diverse teken- en schildercursussen gevolgd. Zowel cursussen in aquarelleren als olieverf schilderen. Deze beide technieken komen terug in zijn schilderijen. Hij kreeg al op jonge leeftijd te horen dat zijn tekenen en schilderen de moeite waard was. In 2014 kwam uiteindelijk voor hem het moment om voor het eerst naar buiten te treden met zijn schilderkunst.

Jan heeft niet één bepaald onderwerp. Hij heeft enige kennis van portretschilderen, maar het liefst houdt hij zich bezig met het schilderen van landschappen en stillevens.

Praktische informatie

Jan Wilts,
Zuiderdiep 595
Valthermond

0599 662418  
beawilts@hotmail.com

Deel deze pagina