Sidona Blaakmeer | keramiek

Het veelzijdige van klei past bij Sidona Blaakmeer

 

Sidona Blaakmeer (1955) is geboren in Stadskanaal. Na haar opleiding heeft ze in verschillende andere steden gewoond, maar sinds 1999 is ze weer terug in haar geboorteplaats.
In 2001 begon ze met het tekenen met pastelkrijt en het schilderen met acryl- en aquarelverf. Tot ze in aanraking kwam met klei en ontdekte dat ze haar creatieve ideeën beter tot uitdrukking kon laten komen met dit materiaal. Klei is heel veelzijdig en gemakkelijk te vormen en van vorm te veranderen en bovendien met verschillende technieken te decoreren. Deze vele variaties en mogelijkheden passen bij Sidona.

Sidona volgde eerst een privécursus met veel aandacht voor het boetseren van gezichten en om zich verder te ontwikkelen volgden nog vele cursussen en workshops. 

Praktische informatie

Sidona Blaakmeer | keramiek
0638902258

sidona55@gmail.com
anodis.nl
Facebook: Anodis keramiek

Specialisatie en werkwijze

Sidona maakt handgevormde schalen, vazen en objecten, bewerkt met verschillende technieken, gestookt in houtoven of raku-ton. Ze werkt met engobes, pigmenten en (as)glazuren. Ze laat zich inspireren door haar directe omgeving; de natuur, de mensen en dagelijkse dingen om haar heen én door haar eigen gedachten. 

Deel deze pagina